Drónnal permetezni is lehet? Igen!

Mezőgazdasági felhasználásra is alkalmas drónokat lehet kipróbálni az Innovatív Napon

Első alkalommal rendezik meg a szolnoki MediaMarkt előtt az Innovatív Napot 2017. augusztus 26-án, ahol a legmodernebb technológiák részeként kifejezetten a szakmai felhasználók számára is kínálnak megoldásokat. Az egynapos eseményen debütálnak ugyanis a MediaMarkt kínálatában immár elérhető professzionális drónok is, sőt olyanok is, amelyeket kifejezetten munkaeszközként ajánlunk, többek között mezőgazdasági alkalmazásra.

 A pilóta nélküli légi járművekre, azaz a drónokra sokan a mai napig hobbi- és sporteszközként tekintenek, pedig ezek professzionális változatai akár az agráriumban is hatékonyan alkalmazhatók. Egy olyan régióban, ahol különösen hangsúlyos a mezőgazdasági tevékenység, ezek szerepe is felértékelődhet, mert hosszútávon megtérülő munkaeszközök lehetnek a helyi gazdák számára és nagyban megkönnyíthetik a munkájukat. Mezőgazdasági felhasználás során a professzionális drónok egyik nagy előnye abban rejlik, hogy számos vonatkozásban képesek ellátni azokat a feladatokat, amiket a gazdálkodók helikopterrel végeznek, de üzemeltetésük költséghatékonyabb és azonnal bevethetők.

A távirányítású eszközök emellett szintén képesek rövid idő alatt nagy földterületet bejárni, és olyan helyekre is eljutnak, amik egyébként nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthetők. Mindezt a helikopterhez hasonlóan a termény roncsolása nélkül teszik, néhány drónnal pedig akár permetezni is lehet.

Ezeknek a feladatoknak a végrehajtását egyrészt a nagyfelbontású kamera teszi lehetővé, számos modell képes magas minőségű, akár 4K képfelbontású videó rögzítésére. A professzionális készülékek gimballal, azaz stabilizátorral vannak felszerelve, ez teszi lehetővé, hogy a kamera az eszköz mozgásától függetlenül akár szélben is képes kiváló minőségű, precíz felvételeket tud készíteni.

A nagyfelbontású kamerák révén nemcsak egy földterület feltérképezésére alkalmasak a drónok, hanem megfelelő szoftverekkel akár tőszámlálásra és egyéb speciális adatok kinyerésére is. Ennek köszönhetően számos olyan munkafolyamat során is hatékony munkaeszközök lehetnek a gazdák számára, mint például a termőföld állapotának elemzése, vagy a hozam becslése.

 „Innovatív napunkon szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek, hogy a drónok a szórakoztatás mellett milyen sokrétű feladatokra alkalmazhatók. Szolnokon és környékén rendkívül jelentős a mezőgazdaság szerepe, a rendezvényen pedig megmutatjuk, hogy ezek az eszközök nagy segítségére lehetnek a helyi gazdáknak az egyes munkafolyamatokban, hiszen stabilak és költséghatékonyan üzemeltethetők. A professzionális drónok mostantól a MediaMarkt kínálatában is elérhetők, ahol szaktanácsadóink segítenek kiválasztani a vásárlóink számára legmegfelelőbb terméket.” – mondta el Iván László a MediaMarkt szolnoki áruházának ügyvezető igazgatója.

A szolnoki áruház kínálatában újonnan elérhető professzionális drónokat az érdeklődők augusztus 26-án 10 00-18 00 között, az Innovatív Nap keretében megismerhetik és kipróbálhatják. A rendezvényen emellett ügyességi pályákkal, drónversennyel és videokészítő versennyel várja az érdeklődőket, ahol bemutatkoznak a virtuális valóság és a városi közlekedési eszközök technológiai újdonságai is, amelyek a MediaMarkt kínálatában elérhetők.