„Szőrmentén” a férfiakról

A férfiak és a szőrtelenítés korábban csupán az arcszőrzet valamilyen mértékű és mélységű eltávolításában merült ki. Manapság azonban már a férfiak is követik az aktuális divatot, ahol lehet, szőrtelenítik magukat. A „sima bőrű” barátra vágyó hölgyek is ajánlhatják a párjuknak a borotván kívül a szakállvágót, az orr- és fülszőrzet-, valamint testszőrnyírót.

A szakállvágók ma újból a virágkorukat élhetik, mivel ismét divatba jött a dúsabb arcszőrzet, a háromnapos borostától egészen a valódi szakállig.  Az új típusú vágókészülékek igazodnak is ezekhez az igényekhez, többféle cserélhető fejjel kaphatók. Van köztük az utazáshoz kényelmesebbnek tűnő elemes változat, de van vezetékes árammal is működő. Fontos azonban azt is tudni, hogy a szakállvágó nem váltja ki teljes egészében a borotvát, mert hagy az arcon némi borostát.

REMINGTON-PG6045-komplett-szőrtelenítő-készlet

A férfiak egy nem elhanyagolható részénél a szőrzet egyéb, nem kívánatos helyeken, az orrban és fülben is megtalálja magának az utat, de nincs miért aggódni, itthon is kaphatók az ezek eltávolítására alkalmas készülékek. A jobb minőségűek a szakállvágóhoz hasonlóan többféle méretű, cserélhető fejjel és ami legalább ennyire fontos megvilágítással is rendelkeznek. Egyes gyártók külön kiemelik, ha az eszköz garantáltan vágja, és nem húzza a különösen érzékeny területen lévő szőrszálakat.

PHILIPS-NT5180-15-orrszőrvágó-szett

Egy ideje divatba jöttek a testszőrvágók is, amelyeknél még több szempontot érdemes szem előtt tartani. Mivel a testszőrt többnyire zuhany alatt igazítjuk, fontos szempont, hogy a készülék vízhatlan legyen, az sem árt, ha egy töltéssel fél órát meghaladóan is képes működni. Jó, ha itt is cserélhetőek a vágófejek, mert a tökéletes fazonírozáshoz többféle méretre van szükség. A készülékek a szőrszálakat irányító vezetőfésűvel is el vannak látva, ami jó, ha állítható, vagy legalább cserélhető a különböző hosszúságú szőrszálakhoz igazodva.

PHILIPS-BG2036-32-testszőr-eltávolító