4K felbontású kijelzővel debütál az új Sony csúcsmodell

Három kiadás is készült a Sony következő zászlóshajóiból, legalábbis a frissen kiszivárgott információk alapján, melyet egy YouTube videó is alátámaszt.

Sony_Xperia_Z5_leak_01_MMM

A japán gyártó ugyan csak jövő hétre tervezte az Xperia termékvonal idei vérfrissítését, ám egy francia újságíró részletes bemutatót közölt nemrégiben egy azóta már törölt videó formájában a terméktrió egyik tagjáról. A hírek szerint a Sony terveiben három Z5 variáns szerepel, az eddig megszokott “alap” csúcskészülék mellett egy szintén évek óta megszokott Compact kiadásra és egy Premium változatra is lehet számítani. A három készülék közös vonásai közt szerepel a már védjegynek számító víz- és porálló kialakítás, a 23 megapixeles kamera és a Qualcomm idei csúcs processzora, azaz a Snapdragon 810-es lapkakészlet.

Sony_Xperia_Z5_leak_02_MMM

A különbség leginkább most is a méret és kijelző terén keresendő: A Compact marad az öt col alatti csúcsmodellek világában, 4,6 hüvelykes képátlójához 1280 x 720 pixel társul, míg az egyel nagyobb “sima” Z5 5,2 colos átlójú Full HD megjelenítőt kapott. Az igazán nagy dobás a Z5 Premium lehet, mely 5,5 colhoz eddig mobilokban még nem látott 4K-s panelt, azaz 3840 x 2160 pixelt jelent. A Sony ugyanakkor nem hagyja ki a manapság nagy divatnak számító biometrikus azonosítást sem, a források a készülékek oldalélére épített ujjlenyomat olvasóról szólnak. Az új Xperia trió az IFA 2015 során kerül majd leleplezésre.

31230cookie-check4K felbontású kijelzővel debütál az új Sony csúcsmodell