Felhőből jön a játék

A Sony legújabb tévéin bárki játszhat majd PlayStation játékokat.

A Sony már jó ideje szemezget a cloud játékiparral, ahol az igazi nagyágyú jelenleg a Steam. 2012-ben fel is vásárolta a japán cég a Gaikai cloud szolgáltatót, de a ráncfelvarráson és a PS játékok megjelenésén túl nem történt globális csinnadratta. Mostanáig. Habár konrétan nincs megemlítve a Gaikai, mint háttér, az biztos, hogy rengeteget profitált a mostani PlayStation online stream szolgáltatás a 2012-ben felvásárolt és azóta is fejlesztett rendszerből.

 

 

A cég legtöbb idei 4K-s Bravia tévéje és néhány sima FullHD modell is képes lesz ugyanis egy USB-s kontroller és megfelelően „vastag” internetes kapcsolat segítségével PS3-as játékokat futtatni a felhőből, mely szolgáltatást néhány szerencsés játékos már pár hónapja tesztelhet, de hamarosan, egyelőre az Egyesült Államokban bárki előfizethet akinek a fenti technológia (kontroller + Bravia tévé, vagy box + net) a rendelkezésére áll.

 

psnow

 

Akinek nincs kompatibilis Bravia készüléke, az se búsuljon, ugyanis egy apró Sony doboz segítségével bármilyen tévét PlayStation Now képessé varázsolhatunk. A PS3 játékok 3 és 20 dollár közötti áron lesznek kölcsönözhetőek, így gyakorlatilag rengeteg (egyelőre) amerikai háztartásba költözhet be virtuálisan a PS3 és ezzel a húzással a japán vállalat tévés eladásai is meglódulhatnak.

11080cookie-checkFelhőből jön a játék