HTC virtuális valóság headset

A HTC is felszáll a VR hajóra, ráadásul komoly társat talált magának a Valve személyében.

A virtuális valóság headsetekről egyre többet hallunk, egyetlen dolog nem volt eddig biztos: hogy igazából mire használjuk majd. Természetesen a pornóipar hamar lecsapott a dologra (mint minden új technológiára), de eddig nem igazán volt tartalom, ami támogatta volna a VR “létet”. A Hollywoodi filmeket például újra kellene forgatni hozzá, így a legkézenfekvőbb eddig is a játékipar volt, de komoly iparági szereplők összebútorozására nem nagyon volt példa. Eddig!

htcvive1

A HTC ugyanis nem kisebb partnernek szállítja a virtuális valóságot, mint a Valve. Azzal, hogy a világ legbefolyásosabb játék disztribútorával állt össze a cég, egyrészt azonnal felkeltette a világsajtó és nem utolsó sorban több, mint 75 millió Valve felhasználó éreklődését.

htcvive2

Amibe a Valve belenyúl az egyrészt biztosan hangos lesz, másrészt saját Steam rendszerén keresztül azonnal nagy számban tud értékesíteni egy-egy ilyen új eszközt, mint a Vive VR headset. A fejlesztőknek szánt verzió tavasszal érkezik, így idén karácsonykor nagy lesz a tumultus, ha valaki virtuális valóságot ajándékozna az ünnepekre.

(fotók: The Verge)

22660cookie-checkHTC virtuális valóság headset