Megérkezett a 2016-os Office

A héten a Microsoft véglegesítette az egyébként már tavasz óta kipróbálható irodai programcsaládot, melynek legújabb változata minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a közös munkára és multiplatformos mivoltára.

Office_2016_01_MMM

Az Office 365-ben megszokott közös szerkesztés az Office 2016 egyik “zászlóvivő” funkciója, noha ez inkább csak felzárkózás a konkurenciához képest és csak azzal a megkötéssel működik, hogy egy fejezetet egyszerre egy felhasználó módosíthat – de legalább a változások valós időben, minden egyes apró módosítással frissülnek. Sokkal nagyobb durranásnak számít a Windows 10 kapcsán is beharangozott folyamatos frissíthetőség, azaz amíg felíratkozásunk érvényes, a Microsoft mindig a legfrissebb Office szolgáltatást adja nekünk. A közös munkát segíti a Skype integráció és a Bing segítsége, előbbivel munka közben kommunikálhatunk szerkesztőtársainkka, utóbbi pedig beépített webes keresőként funkcionál, bár a találati eredményei kishazánkban nem kimondottan jók, legalábbis a Google keresőjéhez képest.

Office_2016_02_MMM

A kezelőfelület nem változott túl sokat a korábbiakhoz képest, az Office 365-ben már megszokhattuk, hogy jól elkülöníthetően látszik a fejléc színéből, mely programot használjuk éppen, de a külcsín lényegében csak kisebb változásokon esett át. Az árazás sem rugaszkodott el az eddigiekhez képest, az Otthoni és diákverzió havi- és éves előfizetés formájában is elérhető 3000 és 30.000 forintért, ezekért az összegekért cserébe 5 számítógépen és 5 mobil eszközön is használhatjuk az irodai csomagot. Aki ennél is olcsóbban szeretné beszereezni a csomagot, az választhatja az Egyszemélyes változatot havi 2100, vagy évi 21.000 forintért – értelemszerűen 1 PC-re és 1 mobilra történő telepítés lehetőségével. Itt érdemes megemlíteni egy speciális ajánlatot, ha valaki azonos fiókkal rendelkezik legális Windows 10-zel és birtokában van az Office 2010 is, annak féláron jár az egyszemélyes változat az első évben – legalábbis ha éves licenszt vásárol.

Aki esetleg az egy összegben történő fizetést, vagyis az úgynevezett “dobozos” verziót választaná, annak 45.000 forintot kell letennie az asztalra, amiért az Otthoni és diákverzió jár, de ezzel le is mondunk a folyamatos frissességről, az új verziók helyett csak biztonsági frissítések járnak. Az új Office már beszerezhető a szoftvergyártó oldaláról.

32880cookie-checkMegérkezett a 2016-os Office