Nokia iPad klón érkezik

A finn gyártó köszöni jól van, bár kissé tartunk tőle, hogy az Apple-nek lesz egy két szava az N1 külalakjával kapcsolatban.

A Nokia visszatért és bár nem óriási csinnadrattával, de azért szépen rendesen lépked előre immár a Microsoft és a Lumia brand nélkül. Legújabb készülékük egy megfizethető, elegáns és korrekt hardvert felvonultató Androidos tablet. Igen. Androidos tablet. Az eleganciát nem vitathatjuk el és bár egy óriási képernyő köré nem egyszerű valami eredetit “dizájnloni” azért az N1 tablet részletei ijesztően ismerősek.

nokiaN1_2

Az rendben, hogy (szerencsére) lassan elhalt az Apple, Samsung, Google, Motorola, Microsoft, etc. patenttrollkodási és pereskedési mizéria, de nem gondoljuk, hogy az “almás” cég szó nélkül hagyna egy ilyen erős iPad utánérzést. Ettől eltekintve az N1 egészen rendes darab. A 2.4GHz-es, négymagos Intel Atom processzor a 2 giga RAM társaságában egész biztosan tempósan mozgatja majd a 7.9 colos kijelző pixeleit és a 32GB-os belső memória sem rossz adat egy 250 dolláros, alu burkolatú tablettől.

Mindemellé az N1 az egyik első olyan eszköz a világon, ami már az új MicroUSB szabványt kapta, amit bármelyik felével betolhatunk az aljzatba. Az N1 lelke (legalábbis ami a főképernyőt illeti) a Nokia által fejlesztett Z Launcher applikáció, ami azon túl, hogy átlátható és letisztult, figyeli a felhasználói szokásainkat és a legtöbbet használt appokat és funkciókat rakja ki a főképernyőre. Az N1 elsőnek Kínában debütál, de jövőre megérkezik hozzánk is, bár valószínű, hogy a 250 dolláros ár itthon inkább a 250 eurót jelenti majd. Aki esetleg nem bírja kivárni az N1 tablet érkezését a Google Play áruházból letöltheti a Z Launcher ingyenes verzióját saját Androidos készülékére.

17610cookie-checkNokia iPad klón érkezik