Hamburger buci

 

Hamburger buci

Összetevők

Buci összetevői (8 db)

  • 450 g liszt
  • 15 g élesztő
  • 1 tojás s
  • 150 g joghurt langyos
  • 150 g tej langyos
  • 1,5 kk cukor
  • 1 kk só
  • 30 g olaj
  • Tojássárgája
  • Szezámmag

Elkészítés

Elkészítés

  • Kimérjük a lisztet, majd egy mélyedést formázunk a közepébe. Ebbe tesszük az elmorzsolt élesztőt. Rászórjuk a cukrot, majd felöntjük a langyos tejjel és a joghurttal. Várunk pár percet, hogy az élesztő elinduljon, majd a többi hozzávalót is hozzáadagoljuk egyenként. Géppel alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen 1 órát pihentetjük. Miután a duplájára kelt elfelezzük a tésztát, melyet további 4 részre osztunk. A tészta másik felét letakarva félretesszük. A négy részre szeparált kis tésztadarabokból gombócokat alakítunk ki.
  • A kis gombócokat úgy formázzuk, hogy a felületük sima legyen, a formája pedig szép gömbölyű.
  • Enyhén kiolajozott airfryer sütőformába helyezzük, egymástól kellő távolságra.
  • Lefedjük, majd langyos helyen újabb 25 percig pihentetjük. Miután a kis labdáink újra megduzzadtak, tojássárgájával egy ecset segítségével lekenjük a felületüket.
  • Megszórjuk a szezámmaggal, majd 150 fokon 15-16 percig airfryerben aranybarnára sütjük.
  • Az elkülönített tésztával ugyanígy járunk el, összesen 8 db közepes méretű bucink lesz a végén.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!