Receptek az
támogatásával
Frittata édesburgonyával és mozzarellával
Frittata édesburgonyával és mozzarellával
Összetevők
- 20 dkg édesburgonya
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg mozzarella
- 6 db tojás
- 2 szál újhagyma
- balzsamecet
- olivaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Összesütjük a zöldségeket
- Az édesburgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egysütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuksóval és törött borssal. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük atepsin, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel, durva szemű sóval ésfeketeborssal ízesítjük. Az édesburgonyát és a paradicsomot betesszük a sütőbe,és 200 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
Összeállítjuk afrittatát
- Az újhagymát felszeleteljük és egy közepesen forróserpenyőben, kevés olívaolajon párolni kezdjük. A megpárolt hagymáhozhozzáadjuk a megsült édesburgonya-kockákat és alaposan összeforgatjuk azöldségeket. A tojásokat kevés sóval felverjük, és az egészet azújhagymás-édesburgonyás keverékre öntjük. Rátesszük a megsütöttkoktélparadicsomokat, majd mozzarella-darabokat tépkedünk a tojás tetejére. Azegészet megszórjuk még egy kevés durvára vágott újhagyma zöldjével, és alacsonylángon kb. 5 percig sütjük.
Sütés és tálalás
- Ezután a serpenyőt berakjuk a sütőbe és grillfokozaton, 200 fokon további 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesenösszeáll, és a mozzarella megolvad. A kisült frittatát kiborítjuk aserpenyőből, és szeletekre vágva szervírozzuk forrón, vagy akár hidegen is.