Nyár végi vakációs kihívások – jó válaszokkal

Sokan a főszezon utánra, a nyár végre tartogatjuk jól megérdemelt éves szabadságunkat, hogy a tömegeket és az emelkedett árakat elkerüljük. Ilyenkor nem törődünk semmivel, csak lazulunk. Aztán mégiscsak zavar a nem tökéletes bikini vonal, a sok szelfizéstől gyorsan lemerülő mobil, a bőröndben összegyűrődött ruha, vagy, hogy kellő helyismeret híján nem találjuk meg a lefoglalt szállást.

Az előrelátók, vagy a hasonló negatív élményeket már többször is megélők a fenti kihívásokra ma már könnyen találnak megfelelő választ. A tökéletes bikini vonalra, a sima láb elérésére az epilátor az egyik praktikus megoldás, némelyik fájdalomcsökkentő extrákkal is rendelkezik, van például masszázsgörgős változat is.

BRAUN-SE9558-epilátor

Power bank – ami nem pénzintézet

Az okostelefonok ma már egyre többeknél fényképezőgépként is szolgálnak, ami a kevésbé erős akkumulátorral ellátott készülékek esetében gyors lemerülést okoz, feltéve, ha nincs kéznél valami jó kis praktikus külső akku, közismertebb nevén power bank. Ebből is bőséges a kínálat. Aki hosszabb távra gondolkodik, illetve többféle mobil eszközt is visz magával, válassza az egyszerre két készüléket is tölteni képes, két USB csatlakozós külső akkumulátort. Ezek „energiatermelő” képessége is nagyobb 10 ezer mAh óra. Sátorozóknak pedig praktikus megoldás lehet ugyanebből a zseblámpa funkcióval ellátott modell, ilyet a Trust kínálatában látni.

powerbank

Hogy el ne tévedjünk…

Az sem mindegy, hogyan tájékozódunk, főleg, ha általunk még nem ismert üdülőhelyet választunk. Noha az okostelefonok megfelelő alkalmazással akár ki is válthatják a klasszikus navigációs (GPS) eszközöket, mégis sokan használnak ilyet. Itt is van miből választani, a legegyszerűbbek (pl. Wayteq) már 20 ezer forint alatt is elérhetőek. Az ennél drágábbak között vannak teljes Európa térképpel és a további tartalmakhoz szükséges memóriakártyával bővíthetők. Sőt kifejezetten motorosoknak szánt változatok is léteznek, akár háromdimenziós Európa térképpel.

Navigáció

Vasaló helyett

Nyaralásra praktikusan olyan ruhákat viszünk magunkkal, amik bírják a gyűrődést, de ha mégis simításra szorulnának a legpraktikusabb a Philips ruhagőzölője, amely kis helyet foglal és arra is jó, hogy eltávolítsa a ruhákból az előző napi buliból származó cigaretta-, étel-, vagy italszagot.

 

ruhagőzölő