A Winamp él!

És köszöni jól van. A népszerű zenelejátszó és rádiós platform belga online rádiós céghez került. November végén talán mi voltunk az egyetlen hazai médium, ami nem temette a világ egyik (ha nem) legismertebb médialejátszóját és ami még ennél is fontosabb online rádiós platformját, a Winampot. Mindenhol a halált vizionálta a sajtó, ami a cikk kattintásokra jótékony hatással van ugyan, de azért az valószínű volt, hogy egy ilyen ismertségű márka, ami ráadásul remek szolgáltatásokat kínál, azért nem tűnhet el csak úgy.

winampel2

Akkoriban a Microsoft került a képbe vásárlóként, ám azonban mára kiderült, hogy értő kezekben lesz mostantól a lejátszó és a rádiós online platform is, hiszen a belga Radionomy vette meg az AOL-től a Winampot, akik eddig is az online rádiós piacon tevékenykedtek. A Radionomy 5 és 10 millió dollár közötti összeget fizetett a Winampért, ami a szolgáltatás bezárásához képest pont 5-10 millió dolláros bevétel az AOL-nek, viszont 70-75 millió dolláros bukta a 2002-es vásárláshoz képest. Az AOL mindemellett 12%-os eszesedést is szerez a Radionomy vállalatban, ami hosszú távon némileg kompenzálhatja az amerikai cég veszteségét.

winampel1

Mi pedig örülhetünk, hiszen nem csak, hogy nem tűnik el a süllyesztőben az egyik legnépszerűbb médialejátszó, de az új tulaj, talán még a fejlesztésre is hajlandó áldozni, így új funkciókkal, modernebb dizájnnal élheti további digitális életét a Winamp!

5030cookie-checkA Winamp él!