Android telefon a Microsofttól

Megérkezett az első „hivatalos” Android alapú Microsoft telefon. 

A hivatalos szót csak azért tettük idézőjelbe, mivel tavasszal már látható volt a Nokia X széria első példánya, ám azt a készüléket még a finn cég azelőtt kezdte fejleszteni, hogy a cég Microsoftos felvásárlása befejeződött volna és úgy tűnt (érthető okokból), hogy a redmondi vállalat befagyasztja ezt a tervet.

 

Nokia-X-2

Most azonban mégis itt a Nokia X2, ami már ízig-vérig a Microsoft és a Google közös gyermeke, habár az anyacég mindent megpróbált, hogy az „apuka” kilétét eltitkolja. Így hiába az Andoid oprendszer, a felületes néző bizony csempéket lát, ami pont egy másik szoftverkörnyezetből, a Windows Phone-ból lehet ismerős. Technikailag semmilyen nagy durranásra ne számítsunk, egy 1.2 GHz-es Snapdragon processzort, 2 SIM foglalatot és egy 4.3 colos kijelzőt kapunk 99 dollárért (adók nélkül), mindezt „csempésítve”, plusz néhány Nokiás/Microsoftos szoftvert, mint pl. a Here térkép, a OneDrive és a Skype.

 

 

Az X2 gyakorlatilag a nagyon olcsó, még valamely Symbian oprendszerre épülő alaptelefonok és a felső házba szánt Lumia modellek közti rést hivatott betölteni, illetve életben tartja egy kicsit a szóbeszédet az amerikai–finn vállalat körül.