Az Amazon drónok mindenkit megtalálnak

Amiről másfél éve azt hittük csak egy médiahack, most úgy néz ki mégis a valóság. Az Amazon szabadalmakat véd le a csomagszállító drónjaival kapcsolatban.

Az USA legnagyobb online boltja az Amazon 2013 végén furcsa bejelentést tett. Apró autonóm robot drónokkal fognak kis méretű csomagokat kiszállítani maximum 30 perc alatt, hogy a legtürelmetlenebb vásárlóknak se kelljen fél óránál többet várniuk a hőn áhított portékára. Bár hangosan nem sokan mondták ki, de azért mindenki év szilveszteri tréfának gondolta a dolgot. Eddig.

Most ugyanis az amerikai szabadalmi hivatal oldalán felbukkantak konkrétumok az Amazon drónokkal kapcsolatban. Az alapkoncepció maradt, így még mindig csak maximum másfél kilós apróságokat szállíthatnak ezek az önjáró mini helikopterhordárok, de az abszolút újdonság, hogy megtalálják a megrendelőt, legyen bárhol. Az Amazon okostelefonos app ugyanis képes lesz kommunikálni a drónnal, így ha hirtelen el kell otthonról, vagy a munkahelyről ugranunk, az ominózus 30 perc alatt, akkor a drón, a csomaggal együtt megkeres minket és már téphetjük is a csomagolást.

amazondrone1

A szabadalom immár néhány részletében kitér arra is, hogy a drónok miként használják a kameráikat, érzékelőiket, hogy a tereptárgyakat, akadályokat kikerüljék, de a legfontosabb mégis az, hogy ha a drónhadsereg beindul, akkor nem kell többé aggódnunk, hogy otthon leszünk-e amikor a futár érkezik. Ez pedig komolyan befolyásolhatja a netes kereskedelmet és még nagyobbá teheti az amúgy is több tízmilliárdos forgalmat bonyolító Amazont.

26300cookie-checkAz Amazon drónok mindenkit megtalálnak