Az Amazon is a nappalinkat akarja!

Már az Amazon is a nappalinkban pihenő nagy kijelzőt birtokolná. Megérkezett az Amazon Fire TV!

A cégek és legfőképp a cégek reklámjai már ott vannak a zsebünkben, a telefonunk, vagy tabletünk kijelzőjén és naponta bannerek és hirdetések százai, ezrei támadják a retinánkat a számítógépünkön, de eddig egy terület nagyjából kimaradt a szórásból. A nappali és a tévé, bár ugye ott meg a folyamatos tévécsatornás reklámblokkokba futunk állandóan bele.

1mamzontv2

Ám pont az apró, de izmos oksotelefonok és azok hardverkomponensei azok, amik elhozták és hozzák a jövőt a következő generációnak. A hálózati és webes tartalmakat megjeleníteni képes médialejátszókkal kezdődött anno, majd jöttek a Smart tévék és lassan megszoktuk, hogy hiába van a nappaliban és hiába óriási, azért az mégiscsak egy monitor, amiben egyre többször van olyan műsor amit nem kértünk. Az egyre komolyabb médialejátszók, az erősebb és okosabb Androidos Set-top boxok elhozták azt a világot, ahol ha van egy normális internet előfizetésünk, akkor és azt nézünk, amit csak akarunk, a vinyókon tárolt tartalmakról nem is beszélve.

mamzontv2

A nagy gyártóknak, szolgáltatóknak szinte kivétel nélkül van már okos tévéje, vagy kis Androidos, vagy épp iOS alapú doboza, akinek még nincs az pedig gőzerővel fejleszt. Most pedig beszállt a bizniszbe a világ egyik legnagyobb online videotékájával rendelkező Amazon is. A pofátlan egyszerűséggel Amazon Fire TV-nek keresztelt kis fekete doboz, hozza az elvárhatót, hiszen egész korrekt (bár egyáltalán nem csúcs) belsővel érkezik, amin egy a Kindle Fire tablethez hasonló, módosított Android fut. Az apró fekete dobozba csak bedugjuk a hálózati kábelt (képes WiFi-n is kapcsolódni), adunk neki áramot és egy HDMI-vel összekötjük a tévénkkel és már kész is vagyunk. Innentől elérjük a webet, játszhatunk a külön megvásárolható kontrollerrel Androidos játékokat és természetesen az ingyenes online tartalmak mellett előfizethetünk számos netes tartalomszolgáltató streamjére, akár az Amazon saját, 40 ezer filmet és sorozatot tartalmazó Prime szolgáltatására is. A távirányító egyszerű, de remekül használható és egy frappáns huszárvágással megoldották az ilyen TV-hez kapcsolt dobozok legnagyobb hiányosságát, a billentyűzet hiányát, hiszen a távirányító mikrofonjába beszélve az Amazon Fire TV teljesíti a parancsot, beírja az URL címet, stb. Mindezt pedig 99 dollárért teszi. Idén egészen biztosan találkozunk még hasonló eszközökkel más nagy gyártótól is, hiszen a nappalink lett az új leigázandó „csatatér”.

7880cookie-checkAz Amazon is a nappalinkat akarja!