Az Apple antennát takar

A következő iPhone-on nem lesz látható nyoma az antennának, egy speciális fémnek köszönhetően.

A fém készülékek remek összeszereléssel párosítva magas minőségérzetet biztosítanak. Nem véletlen, hogy a prémium készülékek (legyen az telefon, tablet, notebook, stb.) a legtöbbször fémből, akár nemesfémből készülnek. Az anetennáknak azonban (Wifi, GSM, GPS, etc.) még mindig szükségük van a szeparálásra, amit az iPhone 6 esetében jól láthatunk a hátlapon. Az hogy elkülönül a burkolattól az antnenna igen fontos, emlékezzünk csak vissza az iPhone 4 antenna hibájára, ahol a tenyerünkkel gyakorlatilag “rövidre zártuk” a Wifi és GSM antennákat, aminek következtében azok nem működtek. Épp ezért találhatók az aktuális iPhone-ok tetején azok a furcsa vonalak, amik az antennákat választják el a készülék többi részétől.

appleantenna1

Ez azonban (legyen bármennyire tökéletes is a készülék a cég szerint) most már nem tetszik az Apple-nek és olyan szabadalmat adtak be, mely lehetőséget ad arra, hogy minden látható külső nyom nélkül tudják elválasztani az antennákat.
A szabadalom lényege, hogy ez a speciális anyag, ami nem gátolja a rádióhullámokat kívülről úgy nézzen ki mint az eloxált fém, ami a készülék burkolatához iagzodik, így a jövőbeli iPhone-oknál nem lesz semmilyen külső nyoma az antennáknak, hogy a minimalista dizájn még tökéletesebb lehessen.

(képek: iFixit)

27750cookie-checkAz Apple antennát takar