Az első Tizen okostelefon

Megérkezett a Samsung és az Intel közös operációs rendszerének első telefonos képviselője.

A Samsung Z specifikációit tekintve egy igazi vadállat: a 2.3GHz-es, négymagos processzor mellé 2 GB RAM-ot és 16GB belső memóriát kapunk, amit MicroSD kártyával tovább bővíthetünk. A kijelző egy 720p felbontású Super AMOLED kijelző és két kamera, egy 8MP-es a hátlapon és egy 2.1MP-es a videótelefonáláshoz, vagy a selfie-khez.

samtizen01

Az igazán érdekes azonban az operációs rendszer, hiszen a Samsung ismét új oprendszerrel lép a piacra (mint anno a megbukott Bada OS), ám most egyrészt például az Intel is részt vesz a fejlesztésben, másrészt ha ránézünk a kijelzőre ez szinte senkinek sem fog feltűnni. Azzal, hogy a Samsung a saját ikonjait, grafikáját szépen a retinájába égette a TouchWiz felülettel a felhasználóinak, sokkal jobb eséllyel indul egy operációs rendszer háborúba, mint anno a Bada esetében.

samtizen02

És hogy miért van szüksége a világnak még egy mobil (és nem csak mobil) oprendszerre? A világnak nincs, de a Sasmung a Tizen segítségével megléphetné azt, ami eddig csak az Apple-nek sikerült és szépen „bezárja” a usereit a Tizen és ezáltal a Samsung világába, hiszen a Tizenes Samsung tévék majd (remélhetőleg) csodálatosan kommunikálnak az okosórákkal, tabletekkel, netbookokkal és most már a Samsung Z-vel is.

9950cookie-checkAz első Tizen okostelefon