Az okosórák felét az Apple szállította le tavaly

Az okosórák piacának felmérése nem egyszerű, a Jupiter Research nevű piaci elemző szerint azonban a legtöbb leszállított ilyen eszközt az Apple szállította le tavaly.

apple_watch_01_MMM

A Jupiter szerint tavaly a boltok ráktaraiba 17,1 millió okosóra érkezett, melyből 8,8 millió, azaz 51,5 százalék Apple Watch volt, míg az Android Wear rendszert futtató eszközök csupán a teljes mennyiség 10 százalékát tették ki. Fontos persze megjegyezni, hogy ez nem az eladott eszközök számát és konkrét arányát mutatja meg, de jól látható, hogy az Apple igen komoly hangsúlyt fektetett a kategóriára és számít az Apple Watch sikerére is – amit közvetve bár, de jól mutat a leszállított termékek darabszáma.

A Jupiter Research szerint az Apple Watch népszerűségét az is jól mutatja, hogy míg tavaly májusban a konkuresn androidos rendszerre hozzávetőlegesen 4000 alkalmazás volt elérhető, ez a mennyiség a Watch OS-nél megközelítőleg 10.000 volt. Ez ugyanakkor még mindig nem számít konkrét előrejelzések alapjának, a szervezet által megkérdezettek közül azok, akik a közeljövőben nem tervezetek viselhető eszközöket vásárolni 30 százalék azt nyilatkozta, hogy véleményük szerint nem használnák ki az ilyen jellegű termékek tudását és funkcióit.

39210cookie-checkAz okosórák felét az Apple szállította le tavaly