Bemutatkozott a Sony Xperia M5

A Sony bejelentette vérbeli középmezőnyösét Xperia M5 néven, mely az M-széria igencsak combos vérfrissítésének is tekinthető. A japán gyártó nem aprózta el az újdonságokat, az előlapon terjeszkedő kijelző kapásból Full HD (1080 x 1920 pixel) felbontást kapott, de az ezen megjelenő Android 5.0-át kiszolgáló hardver is impozánsra sikeredett.

Az egyébként már lassan szokásossá váló vízálló burkolat alatt az M4 Aqua előddel ellentétben nem amerikai, hanem tajvani központi elem lapul, egész pontosan a MediaTek új Helio lapkakészlete, azon belül is az X10-es variáns. Ez a gyakorlatban egy nyolcmagos, 64-bites processzort jelent, 2 GHz-es órajellel. Ehhez nem kevesebb, mint 3 GB-nyi rendszermemória társul, ami ezidáig inkább csak a felsőkategóriás készülékekre volt jellemző.

Sony_Xperia_M5_01_press_MMM

Kamerában szintén erősített a Sony, már az előlapi “szelfi”-egység is 13 megapixeles, videókat pedig 1080p-ben rögzít. Az igazán nagy szám azonban a hátoldalra került képalkotó lehet, a 21,5 megapixeles felbontású képkészítést és 4K videókat kínáló modul egyfajta hibrid autofókuszt kínál, ami a gyártó állítása szerint akár egyetlen negyedmásodperc alatt történő fókuszálást jelent. Az így készített fotók tárolására a gyári 16 GB-os háttértár mellett természetesen microSD kártyát is használhatunk, a szükséges erőforrást pedig egy 2600 mAh-ás akkumulátor biztosítja. Mindezt egy IP65/68-as minősítéssel rendelkező, 145 x 73 x 7,6 mm-es készülékházba zsúfolták bele, a végeredmény pedig 142,5 grammot nyom a mérlegen. A Sony Xperia M5 magyarországi piacra lépésének pontos dátuma és ára egyelőre még nem ismert, pletykák szerint valamivel 100.000 forint feletti nyitóárra azonban lehet számítani.