Biciklilakat a részegek védőszentjétől

Az ittas vezetés kapcsán nem kell túl nagy volumenű kutatásokba kezdeni, ha bizonyítgatni akarnánk annak veszélyességét, az ittas kerékpározás azonban sokkal inkább megmosolyogtató jelenségként kerül témába, mint sem komoly baleseti ok, pedig ily módon is fájdalmas sérüléseket lehet szerezni, mások testi épségének veszélyeztetéséről nem is beszélve.

Alcoho_Lock_02_MMM

Eme logika mentén haladva készülhetett el a KOOWHO nevű japán vállalat terve, melyben egy alkoholszondát gyúrtak egybe egy lakattal. Az Alcoho-Lock néven bemutatott eszközről első azt gondolnánk, hogy egy bizonyos véralkoholszint felett nem oldódik ki, ám a trükk kicsit csavartabb gondolkodásra utal. A szerkezethez ugyanis tartozik egy okostelefonos alkalmazás, mely Bluetooth kapcsolaton keresztül veszi a zárba épített szonda adatait.

Alcoho_Lock_01_MMM

A kioldáshoz ugyanis mindenképp bele kell lehelni a zár érzékelőjébe, túl magas alkoholszint esetén az alkalmazás pedig egy riasztást küld egy előre beállított ismerősnek abban a reményben, hogy az adott személy le tudja beszélni a kerékpárost az ittasan hazatekerés gondolatáról. A részegek védőszentje által ihletett kerékpárzár nagyjából 250 dollárnak megfelelő összegért rendelhető meg.

29920cookie-checkBiciklilakat a részegek védőszentjétől