Digitális útitársak

Egy hosszabb vonat/busz/repülőúton a legjobb ha magunkat szórakoztatjuk. Íme pár elengedhetetlen kellék hozzá.

Ha egyedül utazunk sokáig akkor nagyjából két választásunk van. Vagy megfigyeljük szűk és általában inkább idegesítő környezetünket, vagy elszórakoztatjuk magunkat: olvasunk, vagy zenét hallgatunk, stb. Mára azonban már egész komoly szórakoztatóközpontot vihetünk magunkkal egy kisebb táskában is.

A képernyő

Zenét hallgatni jó dolog, de ettől még a vizuális ingerek kizökkenthetnek a muzsika élvezetéből. Egy tablettel (pláne ha még mobilinternet előfizetésünk is van) egyszerre tartunk a kezünkben egy audió és videó lejátszót, illetve egy e-könyv olvasót, egy apró PC-vel kiegészítve. Ráadásul még az sem kell, hogy maga a tablet 3G, vagy 4G képes legyen, hiszen a legtöbb okostelefonról pár érintéssel megoszthatjuk az előfizetésünkhöz tartozó internetet.

tablet3 tablet2 tablet1

A hangszóró

Ha már képünk van, akkor a hangot se feledjük el, hiszen egy jó (vagy legalább jobb) fej-, vagy fülhallgató sokkal magasabb szintre képes emelni az élményt. Legyünk basszus imádók, rokkerek, vagy elmélyült klasszikus zene rajongók, egész biztosan találunk a szájízünknek (illetve, ha létezne ez a szó, akkor “fülízünknek”) megfelelő fejre helyezhető hangkeltőt.

fejhallgato3 fejhallgato2 fejhallgato1

Az energia

A fentiek igen jól hangzanak, de még a legkomolyabb akkuidővel rendelkező készülékekből is elfogy a szufla egy masszívabb busztúra alatt. Egy hordozható külső akku, az a plusz súly, amit maximálisan megéri cipelni. A pillekönnyű (de kisebb kapacitású) akkutól a brutális 13-14 ezer mAh-es szörnyekig szép számmal találunk a kedvünknek, eszközünknek és péntárcánknak megfelelő “vészáramot”.

Így már nem is olyan borzasztó dolog hosszú útra indulni, hiszen kedvenc képeink, sorozataink, zenéink és könyveink mind elférnek egy könnyű kézipoggyászban.