Drasztikusan újít az LG a csúcskategóriában

Bár az idei CES konferencián is akadtak érdekességek, annak zárásaként számos, vélhetően a barcelonai Mobile World Congress alkalmával bemutatkozó mobilos újdonságról szivárogtak ki információk, így többek közt az LG G5-ről is friss pletykákkal szolgálhatunk.

LG_G5_diagram_01_MMM

A fent látható sematikus ábra mellé számos információmorzsa is jutott, így a korábban is rebesgetett, teljes egészében fém ház is megvalósulni látszik a koreai gyártó következő csúcsmodelljében, illetve ahogy az a képen is látható, a 2013-as G2 óta megszokott, hátlapra helyezett fizikai gomb-triótól is elbúcsúzhatunk. Helyette a hangerőszabályzók visszakerülnek az oldalsó élekre és a szintén LG által gyártott Nexus 5x-ben is látható ujjlenyomat olvasó és egyben képernyőzár gomb trónol a hátlapon a kamera alatt.

LG_G5_render_leak_01_MMM

A leírás szerint a G5 valamivel szélesebb, de másfél milliméterrel vékonyabb lesz elődjénél – vélhetően ennek köszönhető a gombhármas lecserélése is. A kijelzőt továbbra is QHD felbontásúra tippelik a pletykák, s mint az látható, szinte keret nélkül uralja az előlapot. A beszámolók arra is kitértek, hogy a G5 nem egészen unibody házat kapott, az akkumulátor az alsó szegmenst egyfajta “kupakként” eltávolítva cserélhetjük majd a telepet.

LG_G5_press_invite_01_MMM

A hardver még kérdéses, az viszont már biztos, hogy a készüléket a gyártó a Mobile World Congress előestéjén, február 21-én leplezi majd le.

39400cookie-checkDrasztikusan újít az LG a csúcskategóriában