Drónok harca

A Google ötlete után, most a Facebook töltené meg robotokkal és lézerrel az eget, hogy mindenkinek legyen nete…

…és hogy akkor mindenki Facebookozzon, természetesen. Mark Zuckerberg összeállított egy mérnökökből és fejlesztőkből álló csapatot, akik mindenfélékkel játszadoznak. Lézersugarakkal, önműködő, repülő robotokkal és olykor-olykor még műholdakkal is. Ők a Facebook Connectivity Lab. És természetesen nem véletlenül játszadoznak ezekkel az eszközökkel, hiszen nemrégiben még a Goolge akarta megtölteni az eget internetszóró drónokkal, most azonban a Facebooknak is ez a terve, az internet.org-al közösen, viszont a belsős források szerint Zuckerberg ezt komolyan is gondolja.

facedrone01

A Facebook és a Google a teljes, globális mobil platformon futó reklámtorta kétharmadát uralja (és természetesen a „normál” online világban sem állnak rosszul), a mobiltechnológia pedig folyamatosan és drámaian növekszik, így egyáltalán nem mindegy, hogy ki lesz az, aki uralja ezen országokban, területeken a netet és ezzel együtt ki az aki majd az új készülékek tulajait „terelgeti az online világban”.

facedrone02

Pontos dátumokról nem esik szó, de a napelemes repülő adótornyok, a lézeres jelátvivők és műholdak mind azt a célt szolgálják, hogy a világ legeldugottabb helyére is eljusson az internet (termsészetesen nem csak mobilra, de bármilyen eszközre) és ezzel együtt a Facebook is. Pár nappal az Oculus VR cég felvásárlása után, szintem már meg sem lepődünk egy ilyen híre.

7670cookie-checkDrónok harca