Egy drón mind felett

Kezdőknek (is) ajánlott az új drón jövevény, ami így elsőre elég ígéretesnek tűnik.

A drónokat nagyjából három csoportra oszthatjuk. Az elsőbe az apró, telefonnal, távirányítóval mozgatható játékok tartoznak, amik azon kívül, hogy repülnek (néha-néha esetleg vmi fotót, vagy videót is lőnek) nem sok mindenre használhatók. Előnyük, hogy (aránylag) olcsók és remek szórakozást biztosítanak a család minden tagjának. A második csoportba a komolyabb technikát felvonultató, nagyobb hatótávolságú, már biztonsági eszközökkel is felszerelt, fotós-videós drónok tartoznak, amiket félprofi és profi munkákhoz használnak a szakemberek. Ezek általában bonyolultabb, nagy strapabírású, drága és sokszor külön “pilótát” igénylő eszközök, amikkel cserébe csodálatos, eddig csak Hollywoodban látott felvételeket készíthetünk. A harmadik csoportba pedig a katonai felhasználású drónok tartoznak, amikkel nagy valószínűséggel nemigen fogunk találkozni.

A CyPhy LVL 1 drón, mely éppen közösségi finanszírozó kampányt futtat valahol az első és második csoport közé kerülne, amivel elég egyedi a drónok népes piacán. A LVL 1 drón legnagyobb különlegessége, hogy stabilan, síkban képes repülni, így a szép videókhoz nincs szükség bonyolult kamerastabilizáló rendszerre, mint a többi többrotoros mini “helikopter” esetében. Ráadásul azzal, hogy ilyen stabil a LVL 1 igen könnyű irányítani (mobiltelefonnal, vagy tablettel, appon keresztül), így akár egy gyerek kezébe is adhatjuk, simán elboldogul vele. Emellett olyan extrákkal is felszerelték a mérnökök az új drónt, amivel virtuális kerítést hozhatunk létre, így egész biztosan nem fog világgá menni a LVL 1, ha esetleg avatatlan kezekbe kerül. Egyszerűen elindulunk a telefonunkkal ahová a láthatatlan kerítést szeretnénk és amint körbeértünk a drón nem repül ki az adott területről. Videó tekintetében természetesen tudja, amit a „nagyok”, így képes mobilunkra, tabletünkre valós időben közvetíteni is és rögzíteni a képet, sőt lehetőségünk van akár élő közvetítésre is.

A CyPhy LVL 1 legolcsóbb csomagja (már elkelt) 395 dollár volt, most már 100 dollárral többet kell leszurkolnunk, ha jövő év február elején szeretnénk egy CyPhy LVL 1-t.

26020cookie-checkEgy drón mind felett