Egy kártya mind felett

A Swyp olyan okos kártya, ami kiüríti a pénztárcánkat. Csak ennek örülünk.

Ha most kinyitjuk a pénztárcánkat, bukszánkat bizony jónéhány bankkártya-szerű plasztik lapocska borul ki belőle, ha nem vigyázunk. A lényeg mindegyiknél ugyanaz. Személyes adatok, kártyaszám, stb. és a túloldalon egy mágnescsík plusz még néhány apróság. És itt a mágnescsík a lényeg, hiszen a leolvasók az ott tárolt adatokat értelmezik, legyen az banki tranzakció, vagy épp valamilyen hűségkártya pontjai.

Screen Shot 2015-01-28 at 16.20.59

A Swyp ugyanezen az elven működik, azzal a trükkel, hogy egy apró eszközzel nem csak egy, hanem 25 kártya adatait képes tárolni, amik között a kártyán található gombokkal válthatunk. Hogy biztosan ne tévesszük el melyik kártyát akarjuk használni, egy apró monokróm kijelző pontosan tájékoztat mindenről.

A Swyp a cég szerint ugyanolyan biztonságos, mint bármilyen bankkártya, ráadásul mivel képes a párosított okostelefonnal Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálni, ha hatótávon kívül kerül a kártya a telefontól, akkor automatikusan lezárja magát. A fém burkolatú, újratölthető akkus kártya ugyanúgy használható bolti terminálokkal, mint bankautomatákban, vagyis gyakorlatilag mint bármilyen kértya. A Swyp előrendelésbe 49 dollárba kerül és kapjuk hozzá azt az kis eszközt is, amivel az okostelefonos applikációból felvihetjük a kártyáinkat, de ha elmúlik az akció az ár 99 dollárra ugrik majd.

21350cookie-checkEgy kártya mind felett