Érintésérzékeny hokedli

A Ractiv Touch+ bármilyen felületet képes érintésérzékennyé varázsolni.

A gesztus alapú vezérlés, azon belül is az érintésérzékeny felületek ellepték életünket. Anno a notebookok suta touchpad-jével kezdődött a dolog, mára azonban lehetetlen olyan okostelefont találni, ami nem használja ezt a technológiát.

 

touchplus 

 

Azzal pedig, hogy a gesztusvezérlés ennyire elterjedt, szépen begyűrűzött a notebookok, sőt asztali gépek piacára is, hiszen köszönhetően az okostelefonoknak, tabeleteknek, egyáltalán nincs nagy ellenállás a felhasználók részéről, hogy számítógépüket is gesztusokkal irányítsák. Természetesen nem mindenkinek van szüksége egy olyan eszközre, mint a Leap Motion, vagy épp cikkünk tárgya a Ractiv Touch+, ám a videóból kiderül akár a mindennapi életben (pl. egy házimozi PC esetében, vagy a szabad kezes rajzolásnál) is helytáll a Touch+.

 

 

A sikeres közösségi finanszírozás után 75 dolláros kiskereskedelmi áron nemsoká a boltokba kerül ez a furcsa, de hasznos kis eszköz, melynek segítségével akár a teljes klaviatúránkat érintésérzékeny felületté alakíthatjuk. Egy vezeték nélküli, mondjuk Bluetooth verziót szívesen látnánk, hogy a távolabbi gépek vezérlésénél, ne kelljen kábelekkel bajlódni és reméljük, hogy ezt az ötletünket meghallja a gyártó is.

12620cookie-checkÉrintésérzékeny hokedli