Ez az új iPhone6?

Elkezdődtek a „véletlen” kiszivárogtatások, ráadásul most egész szép fotópakkot kapunk az Apple új telefonjáról.

Bár az ősz még messze van (általában szeptemberben mutatja be a cég az új telefonjait), az érdeklődést fent kell tartani, hiszen pár éve már nem akkora a „zsezsgés” az almás telefonok körül, mint annak idején, így minden kis cikk, írás, fotó, amit valaki, valahonnan, valahogy szerzett jót tesz a marketingnek. Volt már kávézóban „véletlenül” elhagyott iPhone 4 és a Foxconn gyárból kikerült műanyag 5C hátlapok fotói, szép lassan megszokjuk, hogy a nagy gyártók, az ikonikus készülékekeiket már nem csak klasszikus TV reklámokban és bannereken hirdetik, de mesterséges mendemondákat gerjesztenek a készülékek körül akár már hónapokkal a bejelentés előtt.

Az iPhone 6 több szempontból fontos a cég számára. Egyrészt új generációt jelöl, hisz az S kitételt már múlt évben ellőtte a z Apple, így egy vérfrissítésnél és ráncfelvarrásnál többet kell mutatnia az új jövevénynek. Retina kijelzőnk már van, jó kamerákkal, erős processzorral, úgyhogy ahogy a képeken is látszik itt az idő a kötelező hardverfejlesztéseken túl egy komolyabb dizájnváltásra is. Ezeken felül azonban sokkal fontosabb, hogy talán ez az utolsó lehetősége a cégnek egy nagy dobásra (olyan méretűre, mint az iPhone 4 volt anno), mert ha ez nem sikerül, akkor tényleg kénytelen lesz a kaliforniai cég új frontokat nyitni a vásárlókért, mint a már szintén pletyka szinten elterjedt profibb Apple TV, vagy a cég okos órája az iWatch.

iphone603 iphone602 iphone601

Az iPhone 6 (amennyiben hihetünk egy „állítólag” belsős munkatárstól érkező fotóknak) keskenyebb keretet kap az amúgy kissé nagyobbnak tűnő képernyő körül és megint karcsúsodik, vagyis inkább a nemrégiben bemutatott iPad Air formatervére fog hasonlítani, némi HTC-s és Samsungos beütéssel. Egyes források szerint elfelejthetjük a fizikai Home gombot, hiszen az iPhone 6 hasonló érintésérzékeny felületet kap, mint az Androidos készülékek legtöbbje és a fotók alapján ez akár igaz is lehet. A belsőről, a hardverváltozásokról vajmi kevese tudunk, még ilyen egyáltalán meg nem erősített forrásokból sem, de a sustorgások szerint nem elképzelhetetlen egy a Samsung Galaxy Note óriástepsinek felállított másik tabletfon érkezése, bár ezt a hírt mi erős kétkedéssel fogadjuk. A nyáron (június környékén) lesz az első hivatalos felvonás, az Apple éves fejlesztői konferenciáján, ahol talán az új iOS 8 mellett megmutatnak egy két homályos, de hivatalos dizájnrészletet az új készülékről, de biztosat igazából ősszel fogunk tudni.

6280cookie-checkEz az új iPhone6?