Feltekerhető billentyűzet az LG-től

A hordozható billentyűzetek piacán már sokféle elképzelés látott napvilágot, a tabletek tokjába épített verzióktól az összecsukható különálló egységeken át a szilikon borítással rendelkező, feltekerhető  darabokig. Az LG legújabb kiegészítője némileg utóbbi két vonalból merített, Rolly néven megjelent kiegészítőjük ugyanis feltekerhető, de a szilikonos daraboknál sokkal jobb gépelési élményt ígér.

LG_Rolly_01_MMM

A Rolly összecsukott állapotban mindössze egy szolid megjelenésű szögletes rúd, melyet – ahogy neve is mutatja – rolóként lehet szétnyitni és összecsukni. A kihajtogatott billentyűzet ugyan flexibilis alapot kapott, tehát mindenképp sík felületet igényel használata, gombjai ugyanakkor nagyban hasonlítanak egy átlagos notebook vagy manapság kapható periféria kialakítására, még a gombok nyomáspontja közti távolság is megközelíti egy hagyományos billentyűzetét.

LG_Rolly_02_MMM

A Rolly elsődlegesen az okostelefon és tablet felhasználókat célozza, ennek megfelelően kihajtható tartókarokkal is rendelkezik, automatikusan csatlakozik Bluetooth kapcsolaton keresztül, illetve külön billentyűkombinációval válthatunk egy másik eszközre is. A kiegészítő magától kikapcsol, ha összetekerjük de üzemideje amúgy is kifejezetten kecsegtető, a gyártó szerint ugyanis egyetlen AAA méretű ceruzaelem képes három hónapig is biztosítani működését, átlagos használat mellett. Az LG Rolly az Egyesült Államokban már szeptembertől, Európában pedig valamivel később, de még az idén a boltok polcaira kerül, a tervezett végfelhasználói ár egyelőre még nem ismert.

31010cookie-checkFeltekerhető billentyűzet az LG-től