A kézfertőtlenítés mellett használati tárgyaink is felelősek lehetnek a kórokozók haza vagy épp munkahelyre, iskolába hurcolása kapcsán. Jöjjön néhány, a MediaMarktban már megtalálható alapfelszerelés, amely a jövőben ugyanúgy a táskánkban fog lapulni, mint az iratok, a kulcs és a telefon!

Biztonság otthon, úton-útfélen

A “tedd a kezed a szád elé, ha köhögsz”, “zsebkendőbe tüsszents”, “moss kezet, mielőtt asztalhoz ülsz” felszólítások még néhányunk számára ismerős lehet. Sajnos az etikett fegyelem egyre inkább lazult, a koronavírus kapcsán pedig kénytelenek voltunk újra megtanulni bizonyos alapszabályokat. Sőt, valamivel szigorúbbakat is bevezetni magunk, szeretteink és a közösség érdekében! Az élet azonban nem áll meg! Egyszerűen csak valamivel körültekintőbben kell kezelnünk a higiéniaikérdéseket, mint eddig. 

Ebben segít néhány apró, zsebben is elférő eszköz és termék, amelyekkel tisztán tarthatjuk kezünket és használati tárgyainkat. Ráadásul az esetlegesen újra és újra előkerülő száj- és arcmaszkok is hosszabb ideig élhetnek!

Milyen eszközöket kínál a MediaMarkt a higiénia megőrzéséért?

A MediaMarkt követi a híreket, naprakész a tudományos visszajelzések kapcsán, hogy vásárlóit és munkatársait is biztonságban tudhassa. Ennek kapcsán, egyre bővülő kínálattal szeretné támogatni az egészségmegőrzést és higiéniai törekvéseket. Többek között az alábbi termékek találhatóak meg a virtuális és a valós polcokon: 

  • mosható és sterilizálható szájmaszkok, arcmaszkok
  • ultraviola és ózonos fertőtlenítő dobozok
  • kézi ultraviola fényes fertőtlenítő lámpa
  • kéz és felületfertőtlenítő szerek, kendők

Az UV fény erejéről és hasznáról

Az UV sterilizálás egy mára a kórházi higiéniai lépések során is használt, professzionális technológia. A UV fény nagy előnye, hogy át tud hatolni a sejtmembránon és a sejtmagon, majd elpusztítja a mikrobákat és a baktériumokat, lebontva azok DNS-ét és RNS szerkezetét. A gyors eljárás a baktériumok 99%-ával végez, de a koronavírus is érzékeny a technológiára.

Bármit sterilizálhatunk UV fénnyel: cumi, borotva, olló, szemüveg, ékszer, kozmetikai felszerelés, nagyothalló készülék, fogszabályozó, a lista végtelen. Ráadásul az UVC LED fény multifunkcionális: a szagmolekulák struktúrájának lebontásával (mint pl. a tej-származékok, a gyógyszermaradványok, vagy az italok savanyú illata) a szagmentesítés terén is hatásos!

Sterilizálás bárhol, 3 perc vagy akár 30 másodperc alatt!

Míg otthon van idő egyes tárgyak és a kéz alapos, magas hőfokú vízzel és egyéb szerekkel való tisztítására, addig a BKV-n, a bolti bevásárlás vagy a postai ügyintézés során ilyen fokú higiéniai elővigyázatosságra nem nyílik lehetőség. Elég azonban néhány kisebb eszközt és szert magunknál tartani, és máris sokkal nagyobb biztonságban vagyunk a kórokozóktól. A MediaMarktban megtalálható száj- és arcmaszkok mellett az alábbi három terméket kiemelten ajánljuk!

Az alkohol bázisú szer megtisztítja és fertőtleníti a kezet víz és szappan használat, valamint szárítási idő nélkül. Hatékony a mikrobák és a baktériumok ellen, így egyszerűen segít a higiénia megőrzésében otthon, munkahelyen, de akár zsúfolt környezetben is. Csak fújjuk be a kívánt felületet, majd várjunk kb. 30 másodpercet és kész!

A kézi sterilizáló lámpa egyszerű szkennelés révén megkönnyíti az életet. Helyezzük a kézi lámpát közvetlenül a kanapé, az ágy, a fürdőkád, a törülköző, a szőnyeg, a billentyűzet, az egér stb. fölé, nyomjuk meg a gombot és sterilizáljunk! 

A kisméretű, hordozható higiéniai megoldás vezeték nélküli töltővel, valamint aromateriápiás funkcióval ellátva szolgálja kényelmünk és biztonságunk. A dizájnos dobozban ózon kering, amely teljeskörű sterilizálást eredményez. A berendezés mindkét belső oldalán megtalálható UV lámpáinak segítségével a sterilizálás intenzitása 48 db UV lámpa erejének megfelelő! Mobiltelefon és kisebb méretű tárgyak –  pl. fülhallgató, szemüveg, kulcsok, ékszerek, karóra, pénz és apró játékok – sterilizálására használható. Nincs idő egy gyors mosás-szárításra? Csak helyezzük bele a levetett szájmaszkot és sterilizáljuk az újabb használat előtt! A fertőtlenítési idő mindössze 15-20 másodperc lesz!

Keresse további higiéniai termékeinket a MediaMarkt online piacterén az áruházak polcain!