Fesztiválfüles

A Doppler Labs megalkotta a tökéletes fesztivál fülhallgatót.

A zene mindenhol körül vesz minket. Az izoláló szivacsoknak, vagy aktív zajszűrős fejhallgtóknak köszönhetően ma már bárikor, bárhol kiszakadhatunk a világból, hogy kedvenc zenéinket zavartalanul élvezhessük. De mi a helyzet, ha mondjuk egy kis nyugalmat szeretnénk a metróban, vagy épp egy zajos fesztiválon.

Itt jön a képbe a Doppler Labs Here névre hallgató furcsa kis fülhallgatója, ami képes kiszűrni, sőt akár módosítani a környezeti hangokat. A Here bár Bluetooth kapcsolat segítségével kommunikál az oksotelefonunkon futó appal, nem szolgáltat zenét a telefonról. Az appon belül viszont akár egy gombnyomásra kiszűri a metró zaját, köszönhetően a fülhallgatóba épített mikrofonnak és audio processzornak.

here1

A Here a fesztiválokon és koncerteken is jól jöhet, hiszen azon túl, hogy (ha szükséges) le tudjuk halkítani az olykor elképesztő erősségű hangorkánt, még különböző effekt és equalizer beállításokkal teljesen személyre szabhatjuk az élő hangot. Ez pedig egyedülálló lehetőségeket rejt. A sikeres Kickstarter közösségi finanszírozó kampány után a leggyorsabbak 179 dollárért rendelhették meg a fülhallgató párt, a nagyközönség pedig valószínúleg jövőre rendelhet magának Here füleseket.

(fotó: The Verge)

28350cookie-checkFesztiválfüles