Gyümölcslé robbantással

Mi a legkézenfekvőbb technológia, ha valódi gyümölcslét szeretnénk préselni? Természetesen a víz alatti robbantás.

Igazából a mai napig nem tudjuk eldönteni a szerkesztőségben, hogy ez most komoly, vagy csak egy zseniális vicc. A videó leírása szerint a japán Dr. Shigeru Ito a Kumamotoi Egyetem professzora végezte ezeket a kísérleteket, mert érdekesnek találta, hogy a víz alatti robbantás által keltett lökéshullámok csak a zöldségek, gyümölcsök belsejét zúzzák szét, a külső épen maradt.

 

 

 

 

Nagy szerencsénkre volt a prof környezetében egy kreatív és profi videós stáb, így most mi is döbbenettel figyelhetjük, ahogy az uborka-, vagy a padlizsán-, vagy épp a hagymalé készül némi páncélakvárium, víz robbanószer segítségével.

 

 

 

Screen Shot 2014-09-06 at 11.16.49