Hivatalos Goolge óra?

A keresőóriás hasonló módon készítené a hordható okoskiegészítőket, mint a Nexus készülékeket. Az első órát az LG gyártja.

lg_ora01

Az okostelefonhoz kapcsolódó, hordozható szenzorok, kijelzők és kiegészítők egyre népszerűbbek, amit jól mutat, hogy egyre több ismert, nagy gyártó fejleszt ilyen eszközöket. Most épp a Google-től szivárgott ki némi információ egy LG által gyártott órával kapcsolatban.

lg_ora02

A jelenleg épp zajló Mobile World Congress a mobil iparág örömünnepe, így mostanában rengeteg pletykát hallhatunk, de rendre bukkannak fel majd az újdonságok is. A Wall Street Journal munkatára épp az MWC-n, Barcelonában kapott belsős információt a Google-től, aki szerint a termék komoly szerepet kap a cég idei stratégiájában és a Nexus készülékekhez hasonlóan bárki gyárthat majd (pl. ASUS, Samsung, stb.) ilyen okos kiegészítőket. Az okosóra hónapokon belül elkészülhet, amit alátámaszt, hogy más pletykák szerint már is az idei Goolge I/O konferencián komoly szó esik az óra fejlesztési környezetéről és operációs rendszeréről.

lg_ora

Az intelligens kiegészítők idén újra felpezsdíthetik a piacot, ezért aki kicsit is komolyan veszi magát a mobil üzletágban az mozgolódik ezen a környéken, mint például a Samsung, aki szép „csendben” kidobta okosórájának utódait, rögtön dupla kiadásban. A Galaxy Gear 2 és Gear 2 Neo egyrész kissé összezsugorodott méretileg (ami kifejezetten jót tett a hordozhatóságnak), de a legnagyobb érdekessége, hogy az új Gear órák oprendszere már nem Android, hanem a Tizen, amit a Samsung Smart TV-kben is megtalálunk és amit az Intellel fejleszt közösen a cég. Ez a lépés azért érdekes, mert elsőre úgy tűnik, mintha megpróbálná a cég megismételni amit anno a mára elhalt Bada oprendszerrel próbált. Az viszont biztos, hogy idén rengeteg okos kiegészítőről hallunk majd.

6710cookie-checkHivatalos Goolge óra?