Híznak a tabletek

A Samsung elmossa a határokat a tabletek és a notebookok között, legalábbis ami a képernyőméretet illeti.

12colsamu1

Jelen állás szerint az ismert nagy gyártók esetében megközelítőleg 4 coltól 10-ig tapicskolhatunk mobil hardverrel rendelkező és mobil operációs rendszert futtató telefont vagy tabletet. Ezidáig még éppen megvolt a gyenge határvonal a „tízegészvalahány” hüvelyk képátlójú tabletek és a 11-13 coltól induló net-, notebookok között. A Samsung azonban egy 12 colos táblagépet fontolgat, természetesen Android alapokon.

A cégnek már egyszer bejött a tesztoszteronkúra, hiszen mostanra meg sem lepődünk, ha valaki egy kisebb süteményes tepsi méretű mobilt fog a fejéhez. A phableteket vastagon a Samungnak köszönhetjük, ami természetesen nem baj, hiszen ha valaki a nagy képernyőre gerjed tud választani, akinek meg ugye nem inge…

12colsamu2

Anno ugyanolyan szkeptikus volt a világsajtó az 5-6 colos telefonokat illetően, mint most a 12 colos tablet esetében és valószínűleg a vásárlókat ugyanúgy nem fogja érdekelni az újságírók kétkedései, mint az első 5.3 colos Note phablet megjelenése után. A recept most is ugyanaz mint akkoriban a Note-nál, a hardvert kivették egy előző modellből, faragtak egy nagyobb házat nagyobb kijelzővel és kész, így a talán jövőre megjelenő Note Pro 12-ben gyakorlatilag a Note 10.1-ben megismert hardver dolgozik: 2.3GHz Qualcomm Snapdragon 800 processzor, egy Adreno 330 grafikus mag és 3GB RAM. A képernyő felbontása is ugyanaz mint a Note 10.1 esetében, 2560×1600 pixel, ami egész biztosan 12 colon sem fog rosszul mutatni. A dizájnt tekintve, valószínűleg szintén a (most már nevezhetjük így) kistestvérre hajaz, de élőben először majd az idei MWC kiállításon láthatjuk majd a nagyra nőtt táblagépet.

4700cookie-checkHíznak a tabletek