Hőkamera iPhone-ból

A Flir tokja valódi kommandósokká varázsolja az iPhone tulajokat.

A hőkamerákat a fegyveres erők mellett, akik többek közt ezzel a technológiával fedezik fel a „rosszfiúkat” az épületekben, de az építőiparban is előszeretettel használják az épületek hőveszteségének felderítésére.

A Flir az egyik legismertebb márka a hőkamerák között és most, a CES világkiállításon egy iPhone 5-höz szabott tokot mutatott be,aránylag moderált árcédulával, bár az eszköz, a maga 350 dolláros árával így sem olcsó mulatság. 

A tokon két kamera található, az egyik természetesen a hőérzékelésért felel, míg a másik egy normál kamera, ami segít az iPhone-on futó szoftvernek a hőkamera által látottak kontúrjainak felismerésében, így gyakorlatilag a második kamera „körberajzolja”, amit a hőkamera „kiszínez”.

flir01

A telefon akkuja természetesen kevés lenne a Flir One üzemeltetéséhez, így a tok bár kissé ducira sikeredett, egy külső akkut is tartalmaz, ami nem csak a kamerákat képes árammal ellátni, de ha szükséges magát a telefont is képes tölteni. A Flir One idén tavasszal érkezik a boltokba és természetesen, ahogy az az Apple kiegészítőknél már-már alapkövetelmény, több színben is elérhető lesz, így a sötétszürkel mellett fehérben és pink színben is megvásárolhatják az iPhone 5 és 5S tulajok.

4750cookie-checkHőkamera iPhone-ból