Igazi Batman ruha

Egy 21 éves feltaláló megalkotta a törhetetlen Batman ruhát.

Gordon Jackson (ami bár valódi név, de filmbéli álnévnek sem lenne utolsó) az Armatus Design alapítója rendes képregény és film rajongóként valami olyanba fogott, ami abszolút a profiljába illik. Megalkotta a filmbéli törhetetlen Batman páncél valódi és használható mását. Bár a “Harci Denevérruha” névre keresztelt páncél a golyókat nem állítja meg, a késszúrásokat, vágásokat és ütéseket tökéletesen semlegesíti.

Gordon kizárólag speciális (főleg a hadiiparban használt) anyagokkal dolgozott, de egyik sem olyan, amit a netről ne lehetne könnyedén rendelni, így magán a gyártástechnológián és az ötleten kívül, minden könnyen hozzáférhető, ami jótékony hatással van a költségekre. A kevlár és kydex lemezek (melyekből leginkább ellenálló fegyvertokok készülnek) egy kis speciális habréteggel, mindez pedig formára préselve. Ez a Combat Batsuit. A bemutató videóban Gordon téglákat rúg szét könnyedén és társai megpróbálják kiverni belőle a szuszt, kevés sikerrel. A ruha könnyű, igazán ellenálló és a mozgásban sem akadályozza viselőjét, ami komoly előny, ha a helyzet “komolyra fordul”.
Az indokolatlanul hosszú karate betéteket leszámítva maga a termék igazán jól sikerült és egészen hihetőnek tűnik, hogy a nem is oly távoli jövőben ilyen ruhában (Batman logó nélkül) szolgáljanak a rendőrök és katonák.

(Fotó: Armatus Design)

25030cookie-checkIgazi Batman ruha