Itt a Firefox TV

A Panasonic és a Mozilla összeállt, hogy együtt lépjenek be az okostelefon piacra.

Bár nem is olyan régen a Panasonic feladta a zseniális plazma tévé gyártását, most talán mégis sikerül ismét (és reméljük nem csak 15 percre) a reflektorfénybe kerülniük. Ugyanis a Firefox böngészőt és mobil operációs rendszert birtokló Mozillával közösen új Panasonic okostévé család érkezik Európába. A felokosított tévékkel és set-top-boxokkal Dunát lehet rekeszteni, hiszen nincs olyan magára valamit is adó gyártónak van több tucat ilyen modellje, de a Firefox üde színfolt lehet a tévés piacon.

panaFire1

A Firefox alapokon nyugvó operációs rendszer HTML5 alapokon nyugszik, ami azért jó hír, mert így kis túlzással, ami elmegy egy Firefox böngészőben, az minimális átalakítással el fog futni a Panasonic új készülékein is. Így lehetséges, hogy a képernyőcsalád alapból Netflix és Hulu (mindkettő igen népszerű online videó szolgáltató főként az USA-ban), ráadásul bármilyen Firefox böngészőt futtató eszközről megoszthatjuk, a képet vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

Az új modellek között van két mostanában divatos ívelt modell (65 és 55 col képátlóval) és természetesen jónéhány “lapos” társuk, melyek kiemelkedő képminőséget ígérnek. A hazai forgalmazás kezdetének pontos dátumát és a készülékek árát eddig még nem ismertette a Panasonic.

26400cookie-checkItt a Firefox TV