Kihajtható kamerát kapott a Honor 7i

A Huawei a fő termékvonal mellett a némileg önállósult oldalágnak tekinthető Honor szériát is szépen ápolgatja, legújabb készülékük a forgatható kamerás okostelefonok közt is furcsának számító Honor 7i.

honor7i_03_MMM.jpg

A gyártó a szelfi-lázban égőket célzó modellnél egyszerűen garantálta, hogy az elő- és hátlapi fotós egységek közt ne legyen minőségbeli különbség, melyhez a manapság ritkán látott forgatható kamerás megoldást választották. Az ötlet igencsak régre nyúlik vissza, az első fényképezős mobilok közt még hazánkban is kapható volt ilyen optikával rendelkező Samsung, de pár éve az akkor piacon nagyon újnak számító Oppo is ilyen konstrukciót dolgozott ki az N1 nevű készülékhez.

A hátlapról előre hajtható fényképező modul a megcélzott középkategóriának megfelelő paraméterekkel bír, 20 megapixeles felbontást tehát ne várjunk tőle, a 13 megapixeles f/2.0-ás numerikus apertúrával rendelkező Sony Exmor egység pont ide illik. A másodlagos kamera kihagyása költséghatékonyabb, egyben a gyártó azt is nyomatékosította, hogy a mechanika kopása miatt sem kell aggódni, állításuk szerint ha naponta 130 alkalommal hajtogatjuk fel és le a kamerát, annak akkor is legalább két évig bírnia kell a terhelést.

honor7i_02_MMM.jpg

Mint már említettük, középkategóriáról van szó, igaz annak is a felső szegmenséről beszélünk. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az 5,2 colos, 1080p-s felbontású kijelzőn megjelenő Android rendszert egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 616-os processzort szolgálja ki, melyhez – vélhetően piacfüggő módon – 2 vagy 3 GB rendszermemória jár. Háttértárból eddig 16 és 32 GB a választék, mindehhez olyan extrák is párosulnak, mint a Huaweinél egyre nagyobb divatot jelentő ujjlenyomat olvasó, mely ezúttal nem a hátlapra, hanem az oldalsó élre került elhelyezésre. A készülék áramellátásáról egy 3100 mAh-ás akkumulátor gondoskodik.

A készülék jelenleg tárhelytől függően 250 és 300 dollárnak megfelelő összegbe kerül, ám várhatóan később kezdődő nemzetközi forgalmazás esetében ez 3-400 dollár körülire módosulhat.

30560cookie-checkKihajtható kamerát kapott a Honor 7i