Kiszivárgott képeken a Microsoft két csúcsmobilja?

Idén a Microsoft egy korábbi bejelentése alapján az eddigieknél kevesebb új Lumia készüléket várhatunk, ám a megnyirbált termékvonal elvileg ősszel két új csúcskategóriás modellel is bővül. A mobilos világ egyik ismert kiszivárogtatója szerint ez a két készülék lesz az.

Microsoft_Lumia_950_Cityman_leak_01_MMM

Az evleaks néven tevékenykedő Evan Blass nevű blogger renderelt képeket és egy fotót is megosztott, melyek a korábbi pletykáknak megfelelő külső jellemzőkkel egybevágónak mutatják az eddig jobbára Cityman és Talkman néven emlegetett készülékeket. A vélhetően Lumia 950 és 950 XL nevet kapó Microsoft mobilok a jelneleg is piacon lévő Lumia 930-as utódaiként mutatkoznak majd be azaz a Windows 10 Mobile rendszer zászlóshajóinak szerepét hivatottak betölteni.

Microsoft_Lumia_950_Cityman_leak_02_MMM

Korábbi hírek alapján a Cityman (Lumia 950) nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 808-as processzort, 5,2 colos, 1440 x 2560 pixeles felbontású OLED kijelzőt, 3 GB rendszermemóriát, 32 gigabájtnyi, microSD-vel növelhető belső tárhelyet és 3000 mAh-ás akkumulátort kap. A Talkman – mint azt számozása (Lumia 950XL) is mutatja – 5,7 colos, szintén WQHD felbontású OLED kijelzőjével a phablet kategóriában versenyzik, azonban vélhetően a processzor is egy szinttel magasabb, azaz Qualcomm Snapdragon 810-es lesz, melyhez „kistestvérével” azonos rendszermemória és háttértár tartozik. A nagyobb kijelző és erősebb processzor ugyanakkor állítólag csak egy kisebb mértékben növelt (egész pontossan 3300 mAh-ás) akkumulátorral lesz kompenzálva.

Microsoft_Lumia_950XL_Talkman_leak_01_MMM

Mindkét okostelefon 20 megapixeles, PureView érzéklelőlapkával megtoldott hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerát kaphat, az akkumulátorok pedig egyaránt tölthetőek lesznek a Qi szabványnak megfelelő vezeték nélküli töltővel vagy a mobilos berkekben ritkaságnak számító, „megfordítható USB”-ként is emlegetett USB Type-C csatlakozón keresztül is. A Cityman és Talkman megjelenése októberre várható, de mint ahogy a specifikációk, úgy a debütálás időpontja is egyelőre inkább csak pletykaként kezelendő.

30940cookie-checkKiszivárgott képeken a Microsoft két csúcsmobilja?