Klíma asztal

A ZEF asztal elektronika nélkül képes a szobát hűteni, vagy fűteni.

A Zero Energy Furniture két alkotója zseniális ebédlőasztalt “faragott”. A legtöbb otthonban ugyanis egy szép nagy ebédlőasztal sokszor a mindenes szerepét látja el. Itt dolgozik apa a notebookja fölött, itt rajzolnak, gyurmáznak a gyerekek és természetesen itt ül össze a család és a rokonság, ha ebédelni, vacsorázni szeretnének.

ZEF_RGB_table_view1

Az ebédlőasztal ráadásul a legtöbb esetben nincs a falhoz tolva, hogy minél többen elférjenek, így ha be tudna segíteni a hűtésnek/fűtésnek, akkor gyakorlatilag a helység kiegyenlítettebb hőmérsékletet tud tartani. Pontosan ez a ZEF asztal lényege, ugyanis a régi Moszkva téri (Széll Kálmán tér egy ideje…) metró megálló tetejére hajazó asztallap alu brodái között olyan speciális anyagból készült golyócskák vannak, amik elnyelik a hőt.

ZEF_RGB_table_section

Ez azt jelenti, hogy a ZEF asztal képes nyáron hőt elvonni a szobából, télen pedig képes kiadni magából a meleget. Ezzel nyáron akár 30%-al képesek segíteni a klíma hatékonyságát, télen pedig akár 60%-ban csökkenthetik a fűtés költségét, ami igazán impozáns eredmény. A Zero Energy Furniture asztala egyelőre prototípus, de az első sikerek után a fejlesztő duó egész bútor kollekciót tervez a jövőben ugyanezen elv alapján.

28490cookie-checkKlíma asztal