Liquidmorphiumból telefon?

Médiahack, vagy tényleg létezik egy titániumnál is erősebb fém ötvözet?

Első olvasatra kicsit sok a gyanús jel. A céget Turing Robotics Industries-nek hívják, ami kissé ironikus, hiszen pont a Turing teszt hivatott a magukat embernek tettető robotokat leleplezni (bár a szakemberek egy része nincs elragadtatva a teszttől). Másrészt a szupervédett telefonjuk egy eddig még sosem hallott fémből, liquidmorphiumból készül, ami lefordítva: folyékony morfin, ami állítólag erősebb a titániumnál is. Másrészt viszont nincs működő weboldal és a cég Facebook profilja is csak pár hetes.

liqmorphSL

A szupertitkos telefonban természetesen a titokzatos anyag mellett azért olyan hétköznapi matériák előfordulnak, mint a kerámia és speciális alumínium, de az alapanyagokon és a dizájnon kívül tartogat még meglepetéseket a készülék. A technikai specifikációkat tekintve (már amit ismerünk) elégedettek lehetünk, hiszen az 5.5 colos kijelző mögött az egyik legerősebb Snapdragon processzor mellé 3GB RAM-ot és 64, vagy akár 128GB belső tárhelyet kapunk.

liqmorph1

A hardver, a törhetetlen burkolat és az exkluzív anyagok egy dolog, de a Turing Robotics elmondása szerint az összes ki- és befutó adat titkosított, méghozzá mindenféle szerver és egyéb külső megoldások nélkül, így nem csak a külső, de a “belső” is biztonságos. Mármint egy számítógépes fotósorozat és némi specifikáció alapján. Amennyiben a Turing Phone valaha létezni is fog, úgy a 64GB-os modell, 740, míg a 128-as, 870 dollárt kóstál majd. Ha létezni fog valaha.