Mágneses jack dugó

A Magzet megmentheti telefonjainkat, tableteinket a zsinór okozta haláltól.

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a fej- vagy füllhallgató zsinórjával lerántotta az asztalról a mobiltelefont, vagy tabletet, de notebookot is láttunk már kellemetlenül padlót fogni egy makacs drót miatt.

A Magzet hasonló elven működik, mint a (régi???) MacBookok MagSafe töltője, amit nem véletlenül védett le az Apple, hiszen (szintén tapasztalat) a lakásban kergetőző gyerkőcök nem egyszer rántották volna le a gépet a szerkesztő öléből, ha a mágneses tápcsatlakozó nem teszi rendesen a dolgát.

magzet1

A Magzet két részből áll, a kisebbik egy jack csatlakozó (MAGjack), amit a telefon, tablet, tv, notebook, vagy bármi fejhallgató kijáratába kell illesztenünk, a másik fele a MAGkap, ami gyakorlatilag a jack dugó “teste” és ez csatlakozik mágnessel a gépbe dugott MAGjack-hez. A fejlesztők szerint a mágneses csatlakozás nem befolyásolja a hangminőséget, sőt, a távirányítóval szerelt vezetékes headsetek funkcióit is kezeli, így tényleg remek megoldás eszközeink megóvására.

A Magzet Kickstarter kampánya ma indult és a közel 300 ezer dollárból már 12 ezer meg is lett, de hosszú még az út, ráadásul pár évvel ezelőtt egy kísértetiesen hasonló ötletet kaszált el az Apple szabadalomsértésre hivatkozva, ám a Magzter kiötlői optimisták és bíznak abban, hogy saját szellemi termékük megállja a helyét egy ilyen helyzetben is. A Magzter alap verziója 20 dollárt kóstált (már elfogyott), míg 35 dollárért, két MAGjack-et és egy MAGkap-et kapunk, így egyszerre két eszközön is használhatjuk a mágneses csatlakozót.

24330cookie-checkMágneses jack dugó