Megérkezett a Lumia 640 Windows 10 frissítése

Hosszas várakozás után végre megérkezni látszik a Microsoft mobil operációs rendszerének legújabb verziója, azaz a Windows 10 Mobile, mely a lengyel Lumia 640-esekre már elérhető, de pletykák szerint a magyar készülékek frissítése is a küszöbön áll.

Microsoft_Lumia_Windows_10_Mobile_02_MMM

A lengyel T-Mobile ügyfelei számoltak be először a hivatalos szoftverfrissítés megjelenéséről, melyet OTA (Over The Air) módon, azaz vezeték nélküli kapcsolat segítségével telepíthető. A lengyel szolgáltató nem adott ki részletes információkat a frissítés verziószámáról, illetve egyelőre a Microsoft sem tett közzé hivatalos információkat.

Mint ismeretes, a redmondi szoftvergyártó nemrégiben hivatalosan is megerősítette, hogy a jelenleg Windows Phone 8.1-et futtató okostelefonok az első negyedévben jutnak leghamarabb Windows 10 Mobile-hoz, míg korábbi nyilatkozataikból azt is tudni lehetett, hogy a frissítés legelőször a Lumia 640-es modellre fut be. Az új Windows rendszer számos újdonságot hoz a platform életébe, így a felhasználók többek közt megújult kezelőfelülettel, új gyári alkalmazásokkal, új Office programcsaláddal és az úgynevezett univerzális – azaz az eltérő Windows 10 verziókon (telefon, tablet, PC, konzol) egyaránt futtatható – alkalmazásokkal találják szembe magukat a szoftvercsomag letöltése után.