Megerősítést nyert a Lumia 650

Számos kiszivárgott információ és kép után a Microsoft hivatalosan is megerősítette jövő évi középkategóriás modellje, azaz a Lumia 650 létezését, igaz, konkrétumokra nem nagyon tértek ki.

Microsoft_Lumia_650_render_leak_01_MMM

A cég egyik vezetője a ZDNet-nek adott interjúja során a készülékre vonatkozó kérdésekre adott válaszában egyértelművé tette, hogy az eddig megkérdőjelezhető kiszivárogtatások – miszerint lesz ilyen modellje a redmondi gyártónak – igazak, ugyanakkor sem a hivatalos leleplezés idejéről, sem a középmezőnyös modell specifikációiról nem adott tájékoztatást. Az év eleji időszakban rögtön három esélyes időpont is felmerülhet, a januári CES és az azt követő Mobile World Congress mellett a gyártó is tart egy fejlesztői konferenciát márciusban.

A korábbi pletykák sem voltak egységesek vagy egyáltalán túl bőkezűek a hardveres jellemzőket illetően: Az 5 colos képátló mellé vélhetően HD felbontású megjelenítő és valamilyen Qualcomm Processzor társítható, illetve a már piacon levő 640-es alapján a hátlapi kamera minimum 8 megapixeles lehet majd.