Mégis létezik a Turing Phone

Április végén tűnődtünk azon, hogy vajon a Liquidmorphium létező anyag-e és lehet-e belőle telefont csinálni. Lehet.

Abban azért nem vagyunk 100%-ig biztosak, hogy ez az anyag létezik, mivel eléggé általános fém-szerű a Turing Phone burkolata, de maga a telefon létezik. Eléggé szkeptikusak voltunk az eddig sosem hallott cég, sosem hallott alapanyagból készült, feltörhetetlen és lehallgathatatlan okostelefonjának létezésével kapcsolatban, de két prototípust is megmutattak a sajtónak.

turing1

A CNET újságirója egyelőre nincs meggyőzve a Turing Robotics által gyártott okostelefonnal kapcsolatban, mivel a dizájnon kívül semmilyen extra funkciót nem tudott a gyártó igazán bemutatni. A Turing Phone ráadásul ára ellenére (600 dollártól indul, a 16GB-os modell) nem is kapott extra csúcs hardvert, hiszen bár a négy magos, 2,5 GHz-es Snapdragon processzor nem rossz, azért manapság ennyi pénzért kapunk erősebb készülékeket neves gyártóktól. Az öt és fél colos kijelző is “csak” FullHD, szemben mondjuk az LG G4-el, vagy a nálunk is vendégeskedő Samsung S6 Edge-el és a 3GB RAM sem kiugróan jó paraméter manapság. Bár csak marketing szlogen, a Liquidmorphium furcsa-fém keret érdekes, üveges tapintású, ami a cég elmondása szerint egy cirkónium, réz, alumínium, nikkel és ezüst ötvözet és az acélnál erősebb, a titániumnál viszont olcsóbb anyag, a hátlap pedig strapabíró műanyag. Az egész Android oprendszert futtató telefon nanotechnológiás vízállóságot kapott, amit a furcsa nevekből kifogyhatatlan Turing PR-osok Binnacle Ocean Master bevonatnak neveztek el érthetetlen okokból.

turing2

Portokat ne nagyon keressünk a telefonon, mivel a SIM kártya foglalaton kívül, egy az Apple notebookjainál megismert mágneses töltőcsatlakozót kapunk a pénzünkért, így zenét csak Bluetooth fülessel hallgathatunk audió kijárat hiányában. A legnagyobb baj az, hogy a telefon szuperbiztonságáról eddig még senki nem tudott meggyőződni, köszönhetően a két működő készülék prototípus mivoltának, de legalább már megnyugodhatunk kissé (már ha valakinek esetleg álmatlan éjszakái lettek volna az áprilisi cikk óta), hogy a készülék létezik és talán a marketing szöveg tényleg a világ egyik legbiztonságosabb okostelefonját rejti. Majd. Egyszer. Ha elkészül egy végleges példány.

(fotók: CNET)

28440cookie-checkMégis létezik a Turing Phone