A “minek” telefon

Sikeres kampányt futtat a Light Phone, de nem teljesen világos, hogy miért.

Jelenleg minden gyártó azzal foglalkozik, hogyan vonja be még jobban az életünkbe az okostelefonokat, tableteket. Erről szólnak a hordozható kiegészítők, az órák, fitnesz karkötők, egyebek. A Light Phone ezzel pont szembe megy. A cég filozófiája alapvetően dícséretes, hiszen a Ligth Phone pont elvonja a figyelmet az okostelefontól, a digitális függőségtől és csak a minimális kontaktusra használhatjuk.

Méreténél fogva akár egy pénztárcában elfér és kizárólag telefonálni tudunk vele, ráadásul nincs memória, így mindössze 10 számot tudunk eltárolni a gyorshívó gombokra. A Light Phone így a való világra, az életre segít koncentrálni, amennyiben belehelyezünk egy SIM kártyát és szuperokos telefonunk számát átirányítjuk a Light Phone-ra, ami akár 20 napig is bírja szuflával. Ezzel a cég szerint nemcsak nyugalmat nyerünk, de megóvhatjuk drága és féltett okoskészülékünket is, hiszen egyszerűen otthon hagyjuk azt. Mindezt 100 dollárért kapjuk, ha a közösségi finanszírozó kampány sikeres lesz. Az lesz.

TheLightPhone4

Az egyetlen gondunk a Light Phone-al az, hogy ezt már évek óta megtehetjük bármilyen “buta” telefonnal (angolul szebb: feature phone), amikből a webshopban már 4400 (!) forintért vehetünk magunknak egyet. Hiába, egy szép, megható videó és egy jól eltalált reklámkampány sikeressé tehet egy alapvetően jó, de durván túlárazott terméket is.

26610cookie-checkA “minek” telefon