Nyomtatott pizza

Hiába az Amazon-féle robothelikopteres kiszállítás, ha már soha nem lesz szükség pizzafutárra!

A 3D nyomtatás egyre olcsóbb precízebb és egyre több iskolában, sőt otthonban készülnek teljesen egyedi háromdimenziós, kisebb-nagyobb műanyag és fém „szobrok”. Mi történne, ha a valaki mondjuk étel alapanyagokra cserélné az eddig megszokott folyadékokat és granulátumokat?

foodini1

Valami ilyesmi ötlet szülhette a Foodini ételnyomtatót, amit a gyártó, a Natural Machines pár éven belül olyan megszokott konyhai eszköznek szán, mint most a mikró. A recept egyszerű (micsoda gyönyörű képzavar ez egy ételnyomtató esetében), némi módosítás és higiéniai szempont betartásával egy „mezei” 3D nyomtatót alakítottak át egy olyan gépre, ami képes a legjobb minőségű svájci csokoládéból megformázni az Eiffel torony méretarányos és pontos mását. A Foodini képes pizzát, tésztákat (akár speciális formákba) nyomtatni, szószokkal bevonatokkal krémekkel együtt. Sütni egyelőre még a sütőben kell őket és a pizzára is mi pakoljuk kézzel a feltéteket, de csak idő kérdése, hogy a Foodini valamelyik utóda ezt is megoldja.

A Natural Machines gépe jelenleg az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet engedélyére vár és ha minden rendben találtatik jövőre a boltokba kerülhet megközelítőleg 1000 eurós áron.

4530cookie-checkNyomtatott pizza