Okostöltő

A thingCHARGER egyszerre egyszerű és zseniális. Kábelek nélküli töltés mindennek, amin érintőképernyő van.

thingcharger2

 

 A kábelek utálatosak. Csodálatos dolgokat végezhetünk el velük, de sokkal jobb lenne, he ezen csodálatos dogokhoz nem kellenének azok a fránya és sokszor csúnya drótok. Ma már rengeteg mindent megoldhatunk vezeték nélkül, ám például a hordozható készülékeink töltését csak nehézkesen és drágán dróttalaníthatjuk. Léteznek már ilyen töltési megoldások, de egyrészt nem olcsók, másrészt az esetek többségében valamilyen harmadik eszközt (pont magát a csatlakozót) igényelnek például egy mobiltelefon tok képében, ráadásul ezen töltők bázisállomását is dróttal kell a konnektorba dugnunk.

 thingcharger1

A thingCHARGER azonban szinte bármilyen eszközzel működik, amin Micro-, Mini USB, vagy Apple készülékek által használt csatlakozót találunk, amivel azért a mai hordozható ketyerék 90%-át lefedték a fejlesztők, ráadásul további két normál, tölteni képes USB aljaz is található az eszköz alsó felén. Ráadásul a thingCHARGER igazán pofátlan és ironikus, hiszen egyrészt csal, mivel a készülékházon belül bizony ott vannak az ominózus kábelek, másrészt gyakorlatilag nincs dizájn, hiszen egy teljesen átlagos Észak-amerikai konnektort imitál, így szemből szinte láthatatlan és még a kenyérpirító vagy az éjjeli lámpa is kap áramot. Ennek ellenére, vagy épp ezért a közösségi finanszírozás keretin belül a kívánt 25 ezer dollár majdnem hússzorosa jött össze, így egészen biztosan piacra kerül kész termékként.

A thingCHARGERnek egyetlen hibája van, hogy jelenleg nem kapni a nálunk szabványos dugaszoló aljzattal, máskülönben itt a szerkesztőségben is már jó néhányunknál előkerültek volna a bankkártyák a tárcákból.

4470cookie-checkOkostöltő