Olvasni szexi. 170 grammba minden tudást felhalmozni? Extrém szexi!

Kit ne vonzana egy intelligens nő vagy férfi? Az olvasás nem csak arról tanúskodik, hogy valaki nem analfabéta. Hanem arról is, szereti maga megteremteni a fikciót és élvezi a fantáziája szárnyalását. Ha egy ilyen szellemi élmény-úttörőt egy, a világirodalmat egy elegáns tárgyba tömörítő tárggyal  láthatunk, az már tényleg maga a mennyország!

A könyv az ember hű barátja, amióta csak összeállt a Guttenberg-galaxis. A könyvnyomtatás elterjedésével és elérhetővé tételével az emeberiség mohón vetette rá magát az irodalomra. Könnyed, pajzán vagy épp szívszaggató versek, kacagtató vígjátékok és vértől csatakos királydrámák. Rejtélyes szálak kibogozása vagy épp egy bizonyos Vanek úr kalandjai. Irodalmi alkotás tényleg minden témában akad.

Mára a betű-falók számára a tudás és az élmény habzsolása mellett a kényelem is fontos szempont! Hiába, nem viszi nyaraláskor a poggyászunkat a személyzet, ahogy a városban járva-kelve, munkába menet és jövet sem segít senki, ha a vaskos kötetektől esetleg elnehezül a táskánk.  Az e-book sokak számára okozott elvi dilemmát. El tudom-e engedni a könyvek illatát, a papír érintésének kellemes érzetét? Le tudok-e mondani a lapozásról? Nos, bár a könyvet tényleg soha semmi nem fogja helyettesíteni, aki egyszer esélyt adott az e-book olvasóknak, már nem mond le róla.

Ki ne vágyna rá, hogy egy apró, elegáns és extrém könnyű tárgyban elférjen egy teljes közkönyvtár? Így ha a hangulatunk változik, egy gombnyomással akár azonnal kötetet válthatunk. A PocketBook egyébként első látásra szerelem. Könnyebb, mint egy átlagos okostelefon, a megjelenése finom és elegáns. Na és persze a lényeg: van rajta kígyós játék!

Rendben, a fő vonzerőt nem ez adja. De azért valljuk be, sokunk szíve megdobban, amikor az első bekapcsoláskor átnézi a menüt és a funkciók gazdag kínálata között ezt látja: Dropbox, Send-to-PocketBook, Könyvtár, Szótárak, Galéria, Számológép, RSS-hírek, Sakk, Klondike, Kígyó, Sudoku…

SZEMÜNK FÉNYE – A BIZTONSÁG

A 6 hüvelykes E Ink Carta™ képernyővel rendelkező PocketBook bármilyen fényviszony mellett garantálja a magas kontrasztot és a kényelmes olvasást. Szemünk világának megóvása pedig nem játék. A gyakran telefonon könyveket olvasgatók talán most még nem is érzik, milyen károkat okozhat ez az ártatlannak tűnő hobby. Pedig azon felül, hogy a készülékeket extrém gyorsan meríti az olvasás, a látás minőségét is jelentősen roncsolhatja a művelet.

A PocketBook-kal viszont biztonságosan hódolhatunk a szenvedélyünknek, bármilyen fényviszony mellett, tehát szikrázó napsütésnél és vaksötétben sem kell könnyezve hunyorognunk!

AZ AKKUMULÁTOR

Mivel az akkumulátor akár  egy hónapig is bírja a gyűrődést – nyilván a használat módjától, a csatlakozásoktól és a beállításoktól függően-, így nem kell két percenként aljzatot keresnünk, hogy másnap ismét nyugodtan olvashassunk. Nyaraláskor nincs is idegesítőbb, mint a pultosokat, pincéreket nyaggatni, hagy dobjuk fel kicsit valamelyik kütyünk valami áramforrásra. De a munkahét során is elég a telefonokat tölteni. A PocketBook-kal kapcsolatban jó ideieg hátradőlhetünk.

KIS TESTBEN NAGY AGY – A TÁRHELY

A 8 GB belső memórián kívül az olvasó egy microSD kártyahellyel is rendelkezik, ami lehetővé teszi a memória 32 GB-ra bővítését is. A PocketBook Basic Lux folyamatosan ott lehet a zsebünkben, hogy elérhető legyen vele az akár 2000 könyvet is tartalmazó virtuális könyvtár bármelyik darabja. Kellemes meglepetést jelent a 97 ingyenes, előtelepített, 14 nyelven tálalt e-könyv. És persze az angol Webster féle szótár!

A készülék tömege mindössze 170 gramm. A beépített vezeték nélküli Wi-Fivel, valamint a Dropbox, Send-to-PocketBook és PocketBook Sync szolgáltatással gyorsan és könnyen, számítógéphez csatlakozás nélkül tölthet le bármilyen e-tartalmat a készülékre.

A PocketBook legfontosabb tulajdonságai és előnyei

  • Belépő modell háttérvilágítással (fontos a mindennapi olvasáshoz)
  • Premium minőség- jó áron
  • Nagyfelbontású kijelző
  • bővíthető memória 32GB-ig

Az érintőképernyős telefonok és okoskészülékek világában talán szokatlan lehet, hogy gombok segítségével kell vezérelnünk zseb-könyvtárunkat. De hát mitől szép a világ, ha nem a változatosságtól? Az abszolút logikus, leírás nélkül is azonnal használható és navigálható PocketBook a fiatal generáció számára  kellemes “retró” hangulatot áraszthat, míg a 30+-os korosztálynak magától vándorol majd az ujja a gombok között. A tesztelt terméket a MediaMarkt áruházak polcain találod, például itt: PocketBook, de aki színben és tulajdonségokban mást vagy többet akar, itt megtalálhatja az igazit.

Ne feledjük, a műveltség szexi! És ha már kiolvastuk a világirodalmat, újabb rekordokat dönthetünk a kígyós játékkal!