Önmegsemmisítő kémtelefon

A Boeing nem arról híres, hogy telefonokat gyárt. Eddig! Jön az önmegsemmisítő okostelefon.

Nem. Ez nem a Misiion Impossible, vagy a James Bond film előzetese, ez a valóság. A Boeing (igen az a cég, akinek a gépein mi is röpködhetünk és akinek milliárdos szerződése van a hadiiparral) már közel két éve bejelentette, hogy egy szuperbiztos Android alapú okostelefonon dolgozik. A hír akkor inkább amolyan félmosoéyra késztette a szaksajtót, ám most újra felreppentek a hírek (konkrétan FCC engedélyre vár a készülék, hogy használni lehessen hivatalosan is) és most már „konkrétumokról” is esik szó. A konkrétum ez esetben azért került idézőjelbe, hiszen a telefon szinte minden specifikációja szigorúan bizalmas, így fogalmunk sincs, hogy milyen processzort, grafikus csipet, kijelzőt, kamerát, belső memóriát, stb. kap majd a stílusosan Black névre keresztelt kémtelefon.

kemtelefon01

Természetesen bármennyire is szeretnénk, nem fogjuk megtalálni a Boeing telefont a boltok polcain, hiszen kizárólag állami megrendelésre „kapható” és kizárólag ügynökök használhatják. Az elsődleges szempont a két SIM kártyás készüléknél (Nehogy már Ethan Hunt ugyanazon a számon rendeljen családi pizzát, mint amin a CIA nagykutyáival tárgyal!), hogy ne lehessen hardveresen babrálni. A teljes belső hardverpakk, a burkolat alatt speciális epoxi-szerű anyagba van mártva, a csavarok is védettek, így azonnal meglátszik, ha valaki csak egy kicsit is feszegeti a készülékházat vagy a csavarokat és amint a Black érzékeli, hogy illetéktelenek babrálják, minden adatot és információt töröl a készülékről.

kemtelefon02

Természetesen az adat és hangkapcsolat is egyedi titkosítással cserél gazdát és a Black specifikációi (3G vagy LTE, igényelt szoftverek, stb.) a megrendelő igényeihez alkalmazkodnak. Ha a jövőben valakinél ilyen készüléket látunk, akkor már nem kell a méregdrága öltöny és az Aston Martin kupé, hogy tudjuk mivel foglalkozik. Azért egy 1000 Ft-os kínai másolatra mi is beruháznánk, csak hogy farsangkor teljes legyen a kém repertoárunk.

6880cookie-checkÖnmegsemmisítő kémtelefon