Baszk sajttorta 22 cm-es tortaforma
Baszk sajttorta 22 cm-es tortaforma
Összetevők
Hozzávalók:
- 750 g krémsajt
- 170 g cukor
- 4 tojás
- 250 ml tejszín
- 20 g liszt
- vanilia kivonat
- citrom leve
Elkészítés
Elkészítése:
- Első lépésként a sütőt előmelegítjük 220-fokra. Egy keverőtálban a szobahőmérsékletű krémsajtot a cukorral simára keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk a masszát. Ezután mehet bele a vanília kivonat, a citromhéja és leve is. Ha ezt elkevertük, akkor hozzáöntjük a tejszínt, majd beleszitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy 8-10 centivel a pereme fölé érjen a papír, ugyanis sülés közben alaposan meg fog emelkedni a torta. Az így elkészült masszát a formába öntjük és kb 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már sötétbarna, az oldala szilárd, de a közepe még remegős. Hagyjuk kihűlni, ezalatt teljesen megdermed, majd ezután szeletelhetjük.