Bazsalikomos sült paradicsomleves
Bazsalikomos sült paradicsomleves
Összetevők
Hozzávalók
- 3 db érett paradicsom
- 1 nagyobb fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1,2 liter alaplé
- 300 ml paradicsompüré
- 200 ml tejszín
- Só
- Bors
- 1 mk cukor
- 1 mk oregánó
- 1 marék friss bazsalikom
Elkészítés
Elkészítés
- A paradicsomokat félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, a bőrét kereszt irányba bemetsszük.
- A felnegyedelt hagymával, illetve a fokhagymagerezdekkel együtt sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Cél, hogy a paradicsom bőre kissé megégjen. Az égett paradicsom bőrét könnyedén le tudjuk húzni.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az oregánót és a cukrot is.
- Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsompürét és a tejszínt is.
- Visszatesszük a sütőbe újabb 15 percre, és 200 fokon sütjük, míg a felületét enyhén megkapja a hő.
- A kellemesen megpirult levest áttesszük a turmixgép tégelyébe, majd egy marék friss bazsalikommal krémesre mixeljük.
- Friss bazsalikommal, parmezánnal kevés olívaolajjal tálaljuk.
- Jó étvágyat!