Bazsalikomos sült paradicsomleves

 

Bazsalikomos sült paradicsomleves

Összetevők

Hozzávalók

  • 3 db érett paradicsom
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,2 liter alaplé
  • 300 ml paradicsompüré
  • 200 ml tejszín
  • Bors
  • 1 mk cukor
  • 1 mk oregánó
  • 1 marék friss bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés

  • A paradicsomokat félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, a bőrét kereszt irányba bemetsszük.
  • A felnegyedelt hagymával, illetve a fokhagymagerezdekkel együtt sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Cél, hogy a paradicsom bőre kissé megégjen. Az égett paradicsom bőrét könnyedén le tudjuk húzni.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az oregánót és a cukrot is.
  • Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsompürét és a tejszínt is.
  • Visszatesszük a sütőbe újabb 15 percre, és 200 fokon sütjük, míg a felületét enyhén megkapja a hő.
  • A kellemesen megpirult levest áttesszük a turmixgép tégelyébe, majd egy marék friss bazsalikommal krémesre mixeljük.
  • Friss bazsalikommal, parmezánnal kevés olívaolajjal tálaljuk.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!